Αξίζει να επιστρέψει το Καφέ της Χαράς με νέα επεισόδια

to kafe tis xaras
to kafe tis xaras
Advertisement

Το Καφέ της Χαράς

Διάβασα τη συνέντευξη του Χάρη Ρώμα ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός πως η σειρά του ‘’Καφέ της Χαράς’’ θα επιστρέψει τη σεζόν 2019-2020 με καινούργια επεισόδια.

Advertisement

Ο Χάρης Ρώμας είναι ένας σεναριογράφος τον οποίο ανέκαθεν εκτιμούσα. Τον θεωρώ υπεύθυνο για μερικά από τα πιο ηχηρά γέλια που έχω ρίξει στη ζωή μου, βλέποντάς τον να υποδύεται τον στριφνό και τσιγκούνη μεγαλοδικηγόρο Διονύση Δάγκα στους ‘’Μεν και τους Δεν’’, ως περίεργο Κωνσταντίνο Κατακουζηνό στο ‘’Κωνσταντίνου και Ελένης’’, ως παλιομοδίτη και περίεργο Περίανδρο Πώποτα στο ‘’Καφέ της Χαράς’’ και ως βαθιά ερωτευμένο και θλιμμένο Μίμη Μεταξά στο αριστουργηματικό του έργο ‘’Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο’’.  Αναμφισβήτητα, θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους σεναριογράφους στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης.

Στο Καφέ της Χαράς, τον εκτίμησα λίγο παραπάνω για τον εξής λόγο: διότι δε δίστασε να γράψει ένα τέλος σκληρό αλλά αληθινό, παρά για την παραποιημένη και γλυκανάλατη ιστορία των σειρών και έργων στα οποία πάντοτε υπάρχει το ‘’happy end’’.

Όχι, στη ζωή δεν υπάρχει πάντοτε το ευτυχισμένο τέλος. Στη ζωή πολλοί έρωτες, πολλές καταστάσεις δεν έχουν πάντοτε χαρούμενο τέλος, διότι εκτός από την αγάπη παίζουν σημαντικό ρόλο και άλλοι παράγοντες και χαίρομαι όταν εμφανίζονται σειρές που αντιδρούν σε αυτή την προσδοκία.

Η αλήθεια είναι πως ανέκαθεν ήμουν αντίθετη στο να συνεχίζουν σειρές για δεύτερη, Τρίτη ή τέταρτη σεζόν διότι αυτό ξεχειλώνει όσο καλοί και αν είναι οι συντελεστές.

Αναμένω με μεγάλη περιέργεια τα καινούργια επεισόδια και θα ήθελα να δω τη συγγραφική ωριμότητα του Ρώμα και πόσο η πένα του έχει εξελιχθεί. Θα δείξει…

Το άρθρο επιμελήθηκε η Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Προηγούμενο άρθροΛούνα Παρκ: Επεισόδιο 26 Ιουλίου 1979
Επόμενο άρθροΛούνα Παρκ: Επεισόδιο 16 Αυγούστου 1979