Τζένη Καρέζη: Ως μαθήτρια ήμουν ερωτευμένη μαζί του

ερωτευμένη
Advertisement

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ανέδειξε μια φουρνιά προικισμένων ηθοποιών που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μας απασχολούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Advertisement

Οι δεσμοί ανάμεσά τους εξάπτουν τη φαντασία μας και πολλές φορές, καθώς τους ξαναβλέπουμε στις ταινίες τους αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν αν ο Νίκος Κούρκουλος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης με την Τζένη Καρέζη ή ο Κώστας Βουτσάς με την Ζωή Λάσκαρη ήταν ζευγάρι.

aleksandrakis karezi

Οι χαρισματικοί αυτοί ηθοποιοί επιστρέφουν συχνά και μέσα από τις συνεντεύξεις τους, χαρίζοντάς μας μερικές κλεφτές ματιές στο παρασκήνιο της εποχής που μεσουράνησαν και τότε μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις δημιουργούν συνειρμούς και φωτίζουν αλλιώς τα αγαπημένα πλάνα του ’50 και του ’60.

Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί μια δήλωση της Τζένης Καρέζη για τον Αλέκο Αλεξανδράκη: «Με τον Αλέκο δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική. Ως μαθήτρια ήμουν ερωτευμένη μαζί του, ως πρωτόβγαλτη ηθοποιός ήμουν γοητευμένη, ενώ σήμερα ακόμα παραμένω μαγεμένη».

Δήλωση που θα πρέπει μάλλον να εκληφθεί ως τυπική φιλοφρόνηση αλλά ίσως και όχι. Άνδρες και ηθοποιοί σαν τον Αλέκο Αλεξανδράκη σπανίζουν σε κάθε εποχή. Έχουν λοιπόν δικαίωμα να είναι ερωτευμένες μαζί τους και οι πιο ωραίες γυναίκες, όπως η Τζένη Καρέζη.

Προηγούμενο άρθροΟ Τόλης ήταν ο τραγουδιστής του έρωτα και η Ζωή Λάσκαρη ήταν η μούσα του
Επόμενο άρθροΒαγγέλης Παπαθανασίου: Η ταινία που εμφανίστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο