Ο Τόλης ήταν ο τραγουδιστής του έρωτα και η Ζωή Λάσκαρη ήταν η μούσα του

Ζωή Λάσκαρη
Advertisement

Η Ζωή Λάσκαρη στα τέλη της δεκαετίας του ’50 βρέθηκε μια ανάσα από ένα συμβόλαιο με την 20th Century Fox. Όμως η καρδιά της χτυπούσε ελληνικά και επέστρεψε στην πατρίδα, για να ξεκινήσει εκείνη την καταιγιστική πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο στην προστατευτική σκιά του Φίνου.

Advertisement

Το «χρυσό κορίτσι» του ελληνικού κινηματογράφου θα ξαναβρεθεί τη δεκαετία του ’70 στην Αμερική, τότε που ο έρωτάς της με τον Τόλη Βοσκόπουλο γινόταν πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα.

zoi tolis
Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη την εποχή του μεγάλου έρωτα τους στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70, όταν ο τραγουδιστής είχε γράψει για εκείνη το «Ξανθιά αγαπημένη Παναγιά».

Είναι γνωστό πως ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν τα πήγαινε καλά με τα αεροπορικά ταξίδια, αλλά για να δει τη μούσα του, την πολυαγαπημένη Ζωή Λάσκαρη, δεν δίστασε να κάνει το πολυήμερο ταξίδι με το πλοίο για το νέο κόσμο.

Με αυτό τον τρόπο ο «πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού» σφράγισε το φλογερό αίσθημα για την ωραιότερη ελληνίδα ηθοποιό. Λίγο καιρό αργότερα ανέβηκε και στο αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα προκειμένου να λύσει μια παρεξήγηση ανάμεσά τους.

Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Kατσαρός θυμάται την ταινία, “Η Κόμησσα της Κέρκυρας”
Επόμενο άρθροΤζένη Καρέζη: Ως μαθήτρια ήμουν ερωτευμένη μαζί του