Το αμάξι που είχε κάνει δώρο η Αλίκη στον Δημήτρη το 1967

738
αμάξι
Advertisement

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην οδό Στησιχόρου μετακόμισε το 1965, μετά το γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ο ηθοποιός δεν ήθελε αρχικά να ζήσει εκεί. Εκλάμβανε ίσως την επιθυμία της σταρ, που είχε μεγαλώσει στο Μαρούσι και στη συνέχεια, στον όχι και τόσο chic Άγιο Παύλο, ως μεγαλομανία. Η Αλίκη απλά δεν ήθελε να ζει μόνη της σε ένα τόσο μεγάλο σπίτι.

Advertisement

Θεωρούσε ότι το σπίτι ήταν «υπερβολικά μεγάλο». Ως γνήσιος “Πειραιώτης” ίσως και να μην ήταν και τόσο ενθουσιασμένος με την προοπτική να μείνει σε ένα σπίτι που είχε αγοραστεί με τα χρήματα της γυναίκας του…

amaksi 1.bmp

Η Αλίκη ήταν αρκετά γενναιόδωρη με τους άντρες της ζωής της. Γι αυτό και πληγωνόταν αρκετά όταν δεν της φερόντουσαν ανάλογα.

Το 1967 η Αλίκη Βουγιουκλάκη θέλησε να κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Έτσι έξω από το σπίτι τους στην οδό Στησιχόρου τον περίμενε ένα καταπράσινο αυτοκίνητο ντυμένο με κορδέλα δώρου. Ο Δημήτρης δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο αυτοκινήτου ήταν το δώρο της γυναίκας του.

amaksi 2
Το αμάξι στην ταινία, “Η αγάπη μας” που οδηγεί ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Ήταν ανήμερα της ονομαστικής του εορτής του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου του 1967. Το αυτοκίνητο ήταν μία Buick Riviera GS και με αυτό έκαναν παρά πολλές βόλτες τότε. Λέγεται πώς μετά από τον χωρισμό τους το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχε στο όνομα του ήταν αυτό το αυτοκίνητο.

Την εποχή εκείνη ο βασικός μισθός ενός υπαλλήλου ήταν 3000 με 4000 δραχμές, Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κόστιζε 650.000 δραχμές. Στην εποχή μας με βάση τον πληθωρισμό η τιμή του θα ήταν στα 150.000 με 200.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε ήταν ένα πανάκριβο δώρο που με αυτά τα λεφτά αγόραζες 2 διαμερίσματα. Το μοντέλο αυτό έκανε τρελές πωλήσεις και θεωρείται αυτοκίνητο πολυτελείας. Είναι 5 μέτρα και 30 εκατοστά και ζυγίζει 2 τόνους περίπου.

amaksi 2

Το αυτοκίνητο αυτό εμφανίζεται στην ταινία, “Πανικός” του Σταύρου Τσιώλη και είναι αυτό που οδηγούσε ο Άγγελος Αντωνόπουλος με συνοδηγό τη Σοφία Ρούμπου. Το βίντεο δείχνει τις αρχικές πινακίδες κυκλοφορίας (274000). Φαίνεται ότι το ζευγάρι το δάνεισε στον Φίνο για τα γυρίσματα αυτής της ταινίας.

amaksi 3

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες

Της Χριστίνας Τερζή
Πηγή: koitamagazine.gr

Προηγούμενο άρθροΟι “Κόπανοι” θυμούνται τα γυρίσματα της ταινίας
Επόμενο άρθροΣίδερα μασάει ο Κουταλιανός
Χριστίνα Τερζή
Πάνω από 25 χρόνια συλλέκτρια και μεγάλη φαν του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου αποφάσισα τα τελευταία χρόνια να αρθρογραφώ και να ψηφιοποιώ το αρχείο μου ώστε να το μοιράζομαι μαζί σας. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και φωτογραφίας. Στο αρχείο μου διαθέτω πάνω από 20.000 φωτογραφίες και χιλιάδες αποκόμματα της χρυσής εποχής.