Νίκος Τσούκας: Ο τελευταίος εν ζωή από την ταινία “Η Νεράιδα και το Παληκάρι” θυμάται

Νίκος Τσούκας
Advertisement

Ο Νίκος Τσούκας είναι ο τελευταίος επιζών από την ταινία, “Η Νεράιδα και το Παληκάρι”, μιας από τις πλέον εμπορικές ελληνικές ταινίες με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Advertisement

Πριν πάμε στα παρασκήνια που θυμήθηκε για το RespectNews ο Νίκος Τσούκας, ας θυμηθούμε λίγο την ταινία…

Πρόκειται για μια αισθηματική κωμική ταινία του 1969 σε σκηνοθεσία, Ντίνου Δημόπουλου, και σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως “Κατερινιώ Φουρτουνάκη”, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ως “Μανούσο Βροντάκη”, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο ως “Άρχοντα Φουρτουνάκη” και τον Σπύρο Καλογήρου ως υποψήφιο γαμπρό “Σκανταλάκη”. Η ταινία λαμβάνει χώρα σε ένα χωριό της Κρήτης όπου υπάρχει μια βεντέτα.

neraida 1

“Καταρχήν περάσαμε πολύ όμορφα στα γυρίσματα που κάναμε με την μακαρίτισσα την Αλίκη. Μείναμε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης που γυρίστηκε και η ταινία πάνω από έναν μήνα.

Βλέπω όλους τους συμπρωταγωνιστές μου που έχουν φύγει και θλίβομαι. Παπαγιαννόπουλος δεν ξαναβγαίνει, Παπαμιχαήλ δεν ξαναγεννιέται. Δυστυχώς ο μόνος που ζεί από την ταινία είμαι εγώ. Και αυτό με στεναχωρεί” λέει ο Νίκος Τσούκας και συνεχίζει:

“Θυμάμαι η Αλίκη μόλις είχε γεννήσει τότε και ήταν χοντρούλα. Δεν είχε χάσει ακόμα τα κιλά της εγκυμοσύνης της. Όμως δεν την ένοιαζε και ήταν τρισευτυχισμένη γιατί ήταν όλη η οικογένειά της στα γυρίσματα.

Θυμάμαι ότι το μωρό, τον Γιαννάκη τον είχε σε όλα τα γυρίσματα της ταινίας κοντά της. Το είχε βάλει σε ένα καρότσι και το είχε πάντα μαζί της. Και πετούσε από χαρά που μπόρεσε να γεννήσει” λέει συγκινημένος ο γνωστός ηθοποιός, μισό αιώνα μετά την σπουδαία ταινία.

tsoukas
Ο Νίκος Τσούκας με τον δημοσιογράφο, Νίκο Νικόλιζα

Στην ερώτηση μας πως ήταν η Αλίκη ως συνεργάτης, ο Νίκος Τσούκας θυμάται με νοσταλγία: “Απέναντί μου η Αλίκη ήταν ένα κομμάτι μάλαμα και έχω να θυμάμαι μόνο καλά πράγματα από εκείνη. Ήταν και πολύ συμπονετική, και μας πρόσεχε πολύ αλλά ήταν και τελειομανής. Όσοι δουλέψαμε μαζί της, εκτός του ότι κάναμε ένα καλό όνομα στην πιάτσα, πληρωθήκαμε και καλά. Αλίκη στην Ελλάδα δεν ξαναβγαίνει” λέει ο γνωστός κωμικός αποκλειστικά στον Νίκο Νικόλιζα!

Προηγούμενο άρθροΗ Παριζιάνα: Η ταινία που όλοι λατρέψαμε
Επόμενο άρθροΌσα δεν γνωρίζαμε για την Ειρήνη Κουμαριανού