Η Αθήνα αλλάζει συνεχώς μέσα στις δεκαετίες. Ένα οδοιπορικό της παλαιάς Αθήνας με φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της.
Οδός Δεριγνύ (1929): Η λήψη από τη συμβολή με την 3ης Σεπτεμβρίου. Στην επόμενη γωνία με την Πατησίων διακρίνεται η οικία Τριανταφυλλάκου, το ωραιότατο αυτό κτίριο με τον τρούλο που κατεδαφίστηκε κάπου το 1970. Το μόνο από τα κτίρια της φωτογραφίας, που διασώζεται σήμερα είναι το τελευταίο στη σειρά, πριν το κενό οικόπεδο επί της Πατησίων.
Η Καστέλλα με την έπαυλη Κουμουνδούρου να δεσπόζει στο λόφο στην είσοδο του Μικρολίμανου (τέλη 19ου αιώνα).
Κολωνάκι – Ξενοκράτους και Αριστοδήμου (1961): Η γνωστή, σταθερή από το 1939, λαϊκή της Ξενοκράτους.
Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας) και Κουμπάρη (1918-1920): Το γωνιακό αυτό κτίριο απέναντι από το σημερινό Μουσείο Μπενάκη,. κτίστηκε ως κατοικία του Παύλου Καζούλη. Την εποχή της φωτογραφίας είχε μισθωθεί ως έδρα της αποστολής του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα. Κατεδαφίστηκε το 1936. Πίσω του διακρίνεται η πλατεία Κολωνακίου και τα κτίρια γύρω της.
Οδός Λεωνίδου – Μεταξουργείο (1935): Τοποθέτηση αποχετευτικού αγωγού, μάλλον παντορροϊκού. Λεωνίδου 5, γωνία με Καλλέργη.
Διαβάστε επίσης: Μια συνήθεια που χάθηκε: Το φαγητό στον φούρνο της γειτονιάς
Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας (δεκ. ’30): Η κάθετος αριστερά είναι η Γ. Σουρή, που οδηγεί στη Ρώσικη Εκκλησία. Αριστερά στη διασταύρωση το Μέγαρο Κων/νου Σταθάτου και δεξιά το Μέγαρο Αλεξάνδρου Μαύρου. Στη θέση του ανεγέρθηκε τη δεκαετία του ’50 το Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, όπου στεγάζεται σήμερα η Eurobank.