Γνώριζες ότι Μέρος 13ο

Μέρος 13ο
Advertisement

-O ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Μιχαήλ Ιακωβίδης είχε υπογράψει με τη Φίνος Φιλμ για το ρόλο ενός Γερμανού αξιωματικού στη ταινία “Τελευταία Αποστολή” του Τσιφόρου? Ο ρόλος του είχε δοθεί λόγω της γερμανικής του μόρφωσης, όμως λίγες μέρες μετά έστειλε επιστολή στη Φίνος με ορισμένες απαιτήσεις για τη συμμετοχή του (ενώ είχε λάβει και προκαταβολή).

Advertisement

Μερικές από αυτές ήταν: 1) να προηγείται το όνομά του σε όλα τα διαφημιστικά 2) να ενισχυθεί ο ρόλος του με τη προσθήκη πέντε νέων σκηνών 3) την υποχρεωτική πρόσληψη μιας συγκεκριμένης ηθοποιού. Μετά από αυτό η εταιρία έσπευσε να τον αντικαταστήσει με άλλον ηθοποιό.

-O Γιώργος Κωνσταντίνου έγινε ηθοποιός μετά από παρότρυνση της μητέρας του, Νίτσας Φιλοσόφου. Είχε προηγηθεί μια τριετία στην πολεμική αεροπορία, όπου πήγε εθελοντής με σκοπό να γίνει μόνιμος. Μετά αποχώρησε θέλοντας να γίνει ηλεκτροτεχνίτης. Η μητέρα του, προτείνει να πάει σε θεατρική σχολή. Ο Κωνσταντίνου δέχεται και πάει αρχικά στη σχολή του Τάκη Μουζενίδη. Εκεί κάθεται ένα χρόνο, ώσπου κλείνει η σχολή και πάει για εξετάσεις στη Δραματική του Εθνικού, όπου τον απορρίπτουν. Τελικά τον δέχτηκε η σχολή του Κάρολου Κούν.

-H ταινία “Χριστίνα” του Γ. Δαλιανίδη στοίχισε πάνω από 2 εκατομμύρια δραχμές? Η Τζένη Καρέζη πήρε αμοιβή για το ρόλο της 150.000 δρχ και αναλόγως πληρώθηκαν και οι συμπρωταγωνιστές της (Ηλιόπουλος-Μπάρκουλης). Μιλάμε για το 1960. Η παραγωγή ήταν της Αφοι Ρουσσόπουλοι-Λαζαρίδης-Σαρρής-Ψαράς.

-Στα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας ”Η κυρά μας η μαμμή” σε κάποιο χωριό, η Ξένια Καλογεροπούλου και η Γεωργία Βασιλειάδου είχαν μείνει για λίγα βράδια στο ίδιο δωμάτιο, με στρώματα γεμάτα κοριούς.

-Η Δάφνη Σκούρα δεν αποδέχτηκε πρόταση του Θόδωρου Αγγελόπουλου να παίξει στην ταινία ”Ο θίασος”, για να μην μείνει μακριά από την οικογένειά της. Τον σχετικό ρόλο ερμήνευσε η Αλίκη Γεωργούλη.

-Η ταινία της Φίνος Φιλμ “Μια τρελλή τρελλή οικογένεια” πριν ακόμη παιχτεί στους κινηματογράφους , ο αρχικός της τίτλος ήταν…”Γλυκέ μου τύραννε”!

Παντελής Ζερβός έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με το Νικήτα Πλατή αντιπρόεδρο στο ίδιο Δ.Σ.

-O σκηνοθέτης Γιώργος Τζαβέλας είχε κάνει συμφωνία να πάρει το 15% επί των ακαθάριστων εισπράξεων για την Κάλπικη Λίρα? Ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνη την εποχή.

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού Ποιος είν᾽ αυτός ο αψηλός
Επόμενο άρθροΓνωστές και άγνωστες συγγένειες καλλιτεχνών μέρος 1ο