Μπετόβεν και μπουζούκι

Παραγωγής: Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς Ε.Π.Ε.
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1965
Παραγωγός: Γιώργος Λαζαρίδης
Φωτογραφία: Λάκης Καλύβας
Συγγραφέας: Γιώργος Ασημακόπουλος
Σεναρίο: Γιώργος Ασημακόπουλος

Κωμωδία
1965

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος (Μένιος Ντάντας), Νίκος Σταυρίδης (Ντολτσέτο), Μπεάτα Ασημακοπούλου (Μάργκαρετ), Γιάννης Γκιωνάκης (Φίλιππας), Σταύρος Παράβας (Φίφης), Τάκης Μηλιάδης (Πελοπίδας), Σωτήρης Μουστάκας, Χάρης Παναγιώτου, Αγγελική Μπαρούτσου, Αλέκα Στρατηγού, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Μαρία Ιωαννίδου, Σπύρος Ολύμπιος, Νίκος Τσουκαλάς, Μάκης Πανώριος, Βαγγέλης Σειληνός, Κλειώ Δενάρδου (τραγούδι)

Περίληψη: Ο μαέστρος Ντολτσέτο, καθηγητής κλασσικής μουσικής, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για να ζήσει αυτός και η κόρη του, Τζούλια, αλλά η οικονομική κατάσταση του δεν είναι καθόλου καλή, αφού ούτε οι μαθητές του δεν έχουν χρήματα για να τον πληρώσουν. Δεν συμπαθεί καθόλου το γείτονα του, Μένιο Ντάντα, που είναι λαϊκός σύνθετης και οργανοπαίκτης. Ο σκηνοθέτης Φίφης γυρίζει ταινία με πρωταγωνίστρια την Μάργκαρετ αλλά διώχνει τον μπουζουκτζή Μήτσακα και χρειάζεται επειγόντως έναν λαϊκό σύνθετη. Ανακαλύπτει και καταφέρνει να αναδείξει τον Μένιο σε πρώτο όνομα. Η συμφιλίωση της κλασσικής και της λαϊκής “σχολής” θα έλθει χάρη στον έρωτα του γιού του Μένιου και της κόρης Ντολτσέτο…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 273.886 εισιτήρια. Ήρθε στην 17η θέση σε 101 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Μπετόβεν και μπουζούκι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜέδουσα
Επόμενο άρθροΦως νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις

Similar Articles

Comments