14 αγαπημένα ζευγάρια που τα χώρισε μόνο ο θάνατος

ζευγάρια
Advertisement

Λόγω του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξα 14 ζευγάρια του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου που ερωτεύτηκαν με πάθος και τα χώρισε μόνο ο θάνατος.

Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ – ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

Μια ταινία ήταν ο λόγος που αυτοί οι δύο άνθρωποι συναντήθηκαν και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα.

Έναν χρόνο μετά  παντρεύτηκαν ενώ την ευτυχία τους ολοκλήρωσε η γέννηση του γιού τους Κωνσταντίνου.

Έμειναν μαζί 24 χρόνια και τους χώρισε ο θάνατος της το καλοκαίρι του 1992.

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΔΙΑΝΕΛΛΟΣ – ΦΡΟΣΩ ΚΟΚΚΟΛΑ

Οι ηθοποιοί Λαυρέντης Διανέλλος και  Φρόσω Κοκκόλα γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν την περίοδο που εκείνη σπούδαζε στην σχολή τέχνης του Καρόλου Κουν ενώ λίγους μήνες αργότερα στα μέσα του 1938 παντρευτηκαν κι έζησαν μαζί 40 ολόκληρα χρόνια μέχρι το 1978 όταν και ο αγαπητός ηθοποιούς άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Σιάτλ όπου και νοσηλευόταν.

ΚΩΣΤΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΛΥΤΗ

Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου  με έναν έρωτα ζηλευτό και σπάνιο που επισφραγίστηκε με τον γάμο τους το 1955 και δεν έληξε ούτε μετά τον θάνατο του ηθοποιού το 2001 καθώς  ενάμιση χρόνο μετά τον ακολούθησε και η σύζυγος του που δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό του.

nikolaidis

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ – ΣΟΥΛΗ ΣΑΜΠΑΧ

Ο κεραυνοβόλος έρωτας αυτών των δύο εξαιρετικών καλλιτεχνών ήταν τόσο έντονος που σχεδόν αμέσως ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας με κουμπάρο τον Βασίλη Λογοθετίδη και τον θίασο του μέρος του οποίου ήταν και ο Δημήτρης Νικολαΐδης. Ο γάμος τους διήρκησε 38 χρόνια από το 1955 έως το 1993 που ο σπουδαίος αυτός ηθοποιός έφυγε από την ζωή.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΡΕΜΕΤΗ

Γνήσιοι θεατρίνοι και οι δύο αγαπήθηκαν πολύ και ήταν για πάνω από 25 χρόνια ένα από τα πιο αγαπημένα καλλιτεχνικά ζευγάρια στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Δυστυχώς όμως το πρόβλημα καρδιάς που είχε ο γνωστός ηθοποιός απέβη θανατηφόρο και τον Σεπτέμβριο του 1995 έφυγε απ’ τη ζωή.

ΜΙΜΗΣ ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ – ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ

Ο έρωτας αυτών των δύο σπουδαίων ανθρώπων ξεκίνησε το 1940 όταν ο Μίμης Τραιφόρος έγραψε και έδωσε στην Σοφία Βέμπο να τραγουδήσει στίχους του. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα πραγματοποιήθηκε και ο  γάμος τους που κράτησε ως τον θάνατο της μεγάλης ερμηνεύτριας το 1978.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ – ΛΙΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Η πρώτη γνωριμία αυτών των δύο ηθοποιών στις αρχές του 1957 έμελλε να είναι η αρχή ενός μεγάλου έρωτα  που λίγο καιρό αργότερα τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας. Έμειναν μαζί για πάνω από 30 χρόνια μέχρι τον ξαφνικό θάνατο εκείνου τον Ιανουάριο του 1989.

rizos rizou

ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ – ΕΛΣΑ ΡΙΖΟΥ

Όταν γνωρίστηκαν αυτός ήταν 30 ετών και αυτή 20 και όπως έλεγαν ήταν ένας μεγάλος  έρωτας με την πρώτη ματιά. Ένας έρωτας που κράτησε εως το 1999 όταν ο αγαπητός ηθοποιός έφυγε από την ζωή ύστερα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΚΑ ΚΡΕΒΒΑΤΑ

Για την Μαρίκα Κρεββατά ο Γιώργος Γαβριηλίδης ήταν ο μοναδικός άντρας που αγάπησε πάρα πολύ στην ζωή της και  συνύπαρξη τους τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά ήταν εξαιρετικά αρμονική. Έζησαν μαζί και ευτυχισμένοι για περίπου  25 χρόνια μέχρι τον Ιούλιο του 1982 όταν και πέθανε ο υπέροχος αυτός άνθρωπος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΓΑΝΕΑΣ – ΝΙΤΣΑ ΤΣΑΓΑΝΕΑ

Όταν ο Χρήστος Τσαγανέας  τη πρωτογνώρισε εκείνη ήταν παντρεμένη με άλλον. Ύστερα όμως από το διαζύγιο της εκεί νος προκειμένου να είναι κοντά της εγκατέλειψε την Νομική και έγινε ηθοποιός παρά τις αντιρρήσεις των δικών του. Αργότερα την παντρευτηκε κι έμεινα μαζί εως τον θάνατο του το 1976.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΡΙΔΗΣ – ΤΖΟΛΥ ΓΑΡΜΠΗ

Ήταν μια σπάνια περίπτωση ζευγαριού που έμεινε μαζί για πάνω από 60 χρόνια και πέθαναν με έναν χρόνο διαφορά. Εκείνη έφυγε το 2002 σε ηλικία 90 ετών και εκείνος το 2003 ακριω 100 ετών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΡΑΤ – ΒΟΥΛΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

Αυτοί οι σπουδαίοι ηθοποιοί αγαπήθηκαν και παντρευτηκαν λίγους μήνες μετά την γνωριμία τους ενώ παράλληλα ήταν και συνθιασαρχες ανεβάζοντας με επιτυχία μεγάλες παραστάσεις που άφησαν εποχή.

Αυτό το μοναδικό ζευγάρι το χώρισε ο θάνατος του τον Ιανουάριο του 1991.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ – ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΝΕΛΟΥ

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια ήταν ο Σωτήρης Μουστάκας με την Μαρία Μπονέλου. Έμειναν μαζί για περίπου 40 χρόνια και όταν εκείνη αρρώστησε αυτός την  φρόντισε και στάθηκε δίπλα της. Δυστυχώς όμως εκείνος έφυγε πρώτος από την ζωή και εκείνη τον ακολούθησε τρεις μήνες μετά.

ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΛΩΡΕΤΤΑ ΖΑΝΝΑ

Για τον Ντίνο Δημόπουλο που ξεκίνησε την καριέρα του ως  ηθοποιός ο γάμος του με την Φλωρέττα Ζάννα ήταν ο δευτερος. Ένας πολύ πολύ  ευτυχισμένος γάμος που κράτησε πάνω από 40 χρόνια έως τον θάνατο εκείνου το 2003.

Του Χρήστου Κωνσταντίνου.

Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp

Προηγούμενο άρθροΟι καλλιτέχνες της Φίνος Φιλμ μιλούν για τον ιδρυτή της
Επόμενο άρθροΣ’ ευχαριστώ αγάπη μου για όσα μου δίδαξες
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.