Το άδοξο τέλος της Ρένας Παγκράτη

Ρένας Παγκράτη
Advertisement

Η Ρένα Παγκράτη υπήρξε από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες ηθοποιούς και τα ρεπορτάζ τότε έλεγαν έβαλε τέλος στη ζωή της επειδή είχε μείνει χωρίς δουλειά. Ο ανιψιός της ρίχνει φως και αποκαλύπτει το μυστικό που την “σκότωσε”.

Advertisement

Ο Γιάννης Γραμματικός έλυσε την σιωπή του σε μια συνέντευξη: “Είναι ψέματα ότι πεινούσε και δεν είχε χρήματα. Είχε κάνει το κουμάντο της”, τόνισε. “Αποφεύγουμε τόσα χρόνια να μιλήσουμε ως οικογένεια γιατί θέλουμε να προφυλάξουμε τη μνήμη της”, ξεκαθαρίζει.

Ρένα Παγκράτη
Η Ρένα Παγκράτη.

“Η θεία μου είχε μεγάλο άγχος με τη δουλειά της. Προσπαθούσε μέσω αυτής να ξεφύγει. Είχε κάνει πολλές προσπάθειες να ενταχθεί σε κάποιες σειρές. Τελευταία φορά είχε παίξει σε ένα επεισόδιο στη “Λάμψη” του Φώσκολου. Έβλεπε, λοιπόν, ότι δεν της έδιναν ρόλους και είχε απογοητευτεί. Θα έλεγα ότι είχε πάθει κατάθλιψη εξαιτίας αυτού.

Η δουλειά της ήταν το φως της. Συχνά πυκνά έλεγε: “Τι γίνεται με εμένα; Ήρθε το τέλος; Δεν με θέλουν πλέον; Δεν θα ξαναπαίξω;”

“Από ότι ξέρω από τη μητέρα μου, εκτός από την ανεργία που βίωνε, υπήρχε και ένα ερωτικό ζήτημα το οποίο της δημιούργησε όλα αυτά. Την είχε καταβάλει, την είχε εξουθενώσει… τα αισθηματικά της Ρένας ήταν λίγο μπερδεμένα γιατί πολλοί ήθελαν να την αγαπήσουν, όμως δεν ξέρω πόσο ήθελαν την αγάπη της. Γιατί γενικά έβλεπαν το όνομα Ρένα και δεν έβλεπαν τον άνθρωπο Ρένα.”

Ο τελευταίος της σύντροφος ήταν ένας Κύπριος ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο και αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για εκείνη… Αυτοκτόνησε  από υπερβολική δόση χαπιών αφήνοντας πίσω της ένα ακόμη μεγάλο κενό στην Ελληνική 7η τέχνη.

Εμείς, μέσα από τις ταινίες που έχει συμμετάσχει και μέσα από την δισκογραφία της, θα τη θυμόμαστε για το ταλέντο της και την πολύπλευρη προσωπικότητα της. Χάρη σε αυτά θα παραμείνει ανεξίτηλη η μνήμη της μέσα στο πέρασμα του χρόνου, επιτρέποντας και στις επόμενες γενιές να δουν και να μάθουν τους ταλαντούχους καλλιτέχνες του παρελθόντος… Ένας από αυτούς αναμφισβήτητα ήταν και η Ρένα Παγκράτη.

Προηγούμενο άρθροΟι απιστίες του ελληνικού κινηματογράφου
Επόμενο άρθροΜιχάλης Κακογιάννης 1921-2011