Πάσχα με τ’ αστέρια

Πάσχα
Advertisement

H Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν σταρ. Κι έτσι όταν ερχόταν ο καιρός να βγάλουν τα περιοδικά τις εορταστικές τους εκδόσεις, την τιμούσαν με το παραπάνω. Με αυγά, κόκκινα ή σοκολατένια, λαμπάδες ακόμη και αρνάκια στην αγκαλιά η δημοφιλής ηθοποιός πόζαρε στο φωτογραφικό φακό με το γνωστό της νάζι και το περιοδικό περνούσε αυτό το θετικό και αισιόδοξο μήνυμά του.

Advertisement
aliki pasxa

Άλλες φορές μια φωτογραφία της ήταν αρκετή φτάνει να υπήρχε δίπλα η κατάλληλη ευχή: «Η Αλίκη σας εύχεται καλό Πάσχα». Η φωτογραφία της στα εξώφυλλα των περιοδικών ανέβαζε κατακόρυφα τις πωλήσεις. Ήταν η πρώτη προτίμηση  και στα πασχαλινά τεύχη. Έδινε λάμψη αισιοδοξία και την υπόσχεση ότι όλα θα πάνε καλά!

Πέρα από την Αλίκη όλοι σχεδόν οι μεγάλοι σταρ εκείνης της εποχής πόζαραν για κάποια πασχαλινή φωτογράφιση. Από την Ζωή Λάσκαρη και την Χλόη Λιάσκου μέχρι τη Νάντια Κωνσταντοπούλου και την Μαρία Αλιφέρη. Οι ηθοποιοί γίνονται ινδάλματα, η δημοσιότητα οργιάζει, τα αυτόγραφα και οι φωτογραφίες με ιδιόχειρες αφιερώσεις, είναι στην ημερήσια διάταξη.

Πασχαλινές κάρτες με ευχές στο κοινό της τύπωσε και η Φίνος Φίλμ και σήμερα θεωρούνται συλλεκτικές. Πολλές από αυτές έμπαιναν ως ολοσέλιδες σε εφημερίδες και περιοδικά.

Γράφει ο Ηλίας Τάσκου / δημοσιογράφος / [email protected]

Προηγούμενο άρθροΦίνος-Κονιτσιώτης ανθρώποι ποιότητας
Επόμενο άρθροΗ διαφορετική καριέρα του Βασίλη Καΐλα