Οι γονείς του Ντίνου Ηλιόπουλου που είχαν απίστευτη φινέτσα

3473
γονείς
Advertisement

Ντίνος Ηλιόπουλος: Η πλούσια οικογένεια του, η σικ μητέρα του και η οικονομική καταστροφή

Advertisement

Η σικ μητέρα του Ντίνου Ηλιόπουλου, Αθηνά, ήταν γεννημένη στην Σαναά της Υεμένης το 1888 με καταγωγή από την Αμαλιάδα. Παντρεύτηκε το 1907 στην Βηρυτό του Λιβάνου τον Ηλία Ηλιόπουλο με καταγωγή επίσης από την Αμαλιάδα και εγκαταστάθηκαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά. Τα επόμενα χρόνια μετακόμισαν στην Μασσαλία της Γαλλίας λόγω της οικογενειακής επιχείρησης τους.

oikogeneia iliopoulou

Οι γονείς του Ντίνου Ηλιόπουλου είχαν απίστευτη φινέτσα και αρχοντιά. Με γαλλικές επιρροές και ελληνικές παραδοσιακές αρχές πρόσφεραν στα παιδιά καλές σπουδές και ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια.

Την περίοδο όμως του οικονομικού κράχ η οικογένεια μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα της οδού Πατησίων. Δύο χρόνια αργότερα μετά την πτώχευση της εταιρείας ο πατέρας του φεύγει από την ζωή με την μητέρα Αθηνά να στέκεται κυριολεκτικά σαν βράχος στον Ντίνο και τα αδέρφια του.

Όταν ο αγαπημένος ηθοποιός σε ηλικία δέκα ετών ασθένησε βαριά από τύφο και έμεινε σχεδόν σε κώμα για έξι μήνες, η μητέρα του δεν έλειψε ούτε λεπτό από το πλάι του.

Η μητέρα του Ντίνου Ηλιόπουλου, Αθηνά.

Όταν ο Ντίνος έγινε γνωστός και αγαπητός στο χώρο του θέατρου, η Αθηνά ήταν πολύ περήφανη για αυτόν. Ο Ντίνος της είχε πάντα την καλύτερη θέση στις πρεμιέρες του αλλά και στην καρδιά του.

mitera iliopoulou 1

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του θεάτρου και γενικότερα της Τέχνης. Υπήρξε ένας από τους ευγενέστερους ανθρώπους που πέρασαν από τον καλλιτεχνικό χώρο. Έλαμπε και ξεχώριζε από τη φινέτσα και την αυθόρμητη απλότητα της ερμηνείας του.

Πηγή άρθρου: koitamagazine.gr

Προηγούμενο άρθροΣε ποιο νησί γυρίστηκε η πρώτη Ελληνική ταινία (βίντεο)
Επόμενο άρθροΔημήτρης Καπετανάκος
Χριστίνα Τερζή
Πάνω από 25 χρόνια συλλέκτρια και μεγάλη φαν του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου αποφάσισα τα τελευταία χρόνια να αρθρογραφώ και να ψηφιοποιώ το αρχείο μου ώστε να το μοιράζομαι μαζί σας. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και φωτογραφίας. Στο αρχείο μου διαθέτω πάνω από 20.000 φωτογραφίες και χιλιάδες αποκόμματα της χρυσής εποχής.