Χριστίνα Ωνάση: Η πολυτάραχη ζωή και η κατάρα

Χριστίνα Ωνάση
Advertisement

Χριστίνα Ωνάση, η κόρη και κληρονόμος της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση, παρά τη χλιδή μέσα στην οποία μεγάλωσε, δεν κατάφερε να «ξεφύγει» από την κατάρα της οικογένειας.

Advertisement

Ο ellinikoskinimatografos.gr θυμάται την πολυτάραχη ζωή της και τα μάτια της… που δεν έπαψαν ποτέ να κρύβουν τη μελαγχολία της ψυχής της.Η κόρη και δεύτερο παιδί του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1950 στη Νέα Υόρκη.

Μεγάλωσε μέσα στα πλούτη, αλλά ο χωρισμός των γονιών της φαίνεται να σημαδεύει τα παιδικά της χρόνια.

Μεγαλώνοντας ασχολείται με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και γρήγορα αφοσιώνεται σε αυτές.
Σε ηλικία 20 ετών, παντρεύεται τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χωρίζει εννέα μήνες αργότερα.

onasi

Σε δεύτερο γάμο παντρεύεται τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή.

Στον τρίτο της  γάμο τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό (γυάλινο) μάτι.

Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση, μοναδική σήμερα κληρονόμο, της οικογένειας Ωνάση.

Με τον Τιερί χωρίζουν λίγο αργότερα.Τα τελευταία χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει αυτός να πραγματοποιηθεί.

Σε ηλικία 23 ετών, χάνει τον αδελφό της Αλέξανδρο, σε ηλικία 24 ετών τη μητέρα της και στα 25 της, τον πατέρα της. Μένει μόνη.
Αυτό που χαρακτήριζε την Χριστίνα, ήταν η ομοιότητα της με τον πατέρα της, αφού είχε τα έντονα εκφραστικά και μελαγχολικά του μάτια, αλλά και τους μαύρους κύκλους που τα συνόδευαν.
Η Χριστίνα απεβίωσε το 1988 στην Αργεντινή, σε ηλικία 38 ετών, από έμφραγμα, όπως δηλώθηκε επίσημα. Η ίδια έκανε πολύχρονη κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών.

Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στην ιδιόκτητη νήσο της οικογένειάς της, στο Σκορπιό.

Σύμφωνα με τη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της.
Αντιπροσωπευτικός είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού Newsweek, που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου του 1975, τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του πατέρα της. «The poor, little, rich girl» δηλαδή η πλούσια «φτωχή» μικρή.
Προηγούμενο άρθροΓια τον αθεράπευτα μελαγχολικό Αύγουστο
Επόμενο άρθροNοσταλγικό βίντεο της Αθήνας