Η Μαντάμ Σουσού στο σινεμά

Μαντάμ Σουσού
Advertisement

Ήταν το 1948 όταν ο σκηνοθέτης Τάκης Μουζενίδης αποφασίζει να μεταφέρει στον κινηματογράφο την “Μαντάμ Σουσού”. Την ηρωίδα που δημιούργησε το 1941 με την μοναδική του πένα ο συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς.

Advertisement
madam sousou

Για τον ομώνυμο ρόλο επιλέχθηκε η 42χρονη Μαρίκα Νέζερ ενώ τον καλόκαρδο σύζυγο της υποδύθηκε ο Βασίλης Λογοθετίδης.
Ήταν η παρθενική εμφάνιση της αγαπημένης ηθοποιού με την χαρακτηριστική φωνή άλλα και ο πρώτος και μοναδικός πρωταγωνιστικός της ρόλος παρόλο που κατά την διάρκεια της καριέρας της το όνομα της εμφανίστηκε σε άλλες 41 ταινίες.

Τον ρόλο του τυχοδιώκτη, “Κατακουζηνού” ερμήνευσε ο σπουδαίος Γιώργος Παππάς ενώ το καστ συμπλήρωναν ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η Ελένη Χατζηαργύρη.

Ο Λαυρέντης Διανέλλος με αυτή την ταινία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη που κυριολεκτικά θα τον λατρέψει αφού μέχρι το τέλος της ζωής του θα συμμετάσχει σε πάνω από 200 ταινίες.

Ο Νίκος Τσιφόρος μετά από πρόταση του Τάκη Μουζενίδη ανέλαβε να γράψει το σενάριο πάντα όμως με την επίβλεψη του Δημήτρη Ψαθά.

Η “Μαντάμ Σουσού” που γυρίστηκε το φθινόπωρο του 1947 άλλα η πρεμιέρα στους κινηματογράφους έγινε το 1948 ήταν η δεύτερη και τελευταία ταινία της εταιρίας παραγωγής, Μέγα Φιλμς που δημιουργήθηκε το 1943.

Δυστυχώς από τις αρχές του 1960 η κόπια αυτής της ταινίας έχει χαθεί κι έτσι δεν μπορούμε να απολαύσουμε την μια και μοναδική μεταφορά στην μεγάλη οθόνη της φαντασιόπληκτης ηρωίδας του Δημήτρη Ψαθά που αγαπήθηκε όσο λίγες.

Προηγούμενο άρθροΤο συγκινητικό γράμμα του Βασίλη Μαλούχου προς το γιο του, Μάριο
Επόμενο άρθροΓνωρίζατε ότι η Έλλη Λαμπέτη …
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.