Άγριλος: Πού βρίσκεται το περιβόητο χωριό του Μαυρογιαλούρου (βίντεο)

Άγριλος
Advertisement

Σχεδόν εξήντα χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το προσκλητήριο για τα εγκαίνια του μαιευτηρίου στην Πλατανιά, κι ο Υπουργός Μαυρογιαλούρος, ακόμη να έρθει!

Advertisement

Ο Άγριλος έχει πάρει διαστάσεις μύθου, σχετικά με το πού βρίσκεται. Και ποιος είναι ο Άγριλος; Είναι το υποτιθέμενο χωριό στο οποίο καταφτάνει ο υπουργός, “Μαυρογιαλούρος” στη ταινία, “Υπάρχει και φιλότιμο“.

Υπήρχαν οι σχετικές πληροφορίες για τα κτήματα του Καμπά, τα αμπέλια αλλά η σκηνή από μια άλλη ταινία, ξεκλείδωσε τη γεωγραφία της περιοχής.

iparxei kai filotimo 1

Λίγα λόγια για την ταινία, “Υπάρχει και φιλότιμο”

Η ταινία, “Υπάρχει και φιλότιμο” προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 325.683 εισιτήρια. Ήρθε στην 12η θέση σε 101 ταινίες.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πρωταγωνίστησε αρχικά στο θεατρικό έργο, γνωρίζοντας την απόλυτη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές στο θέατρο, “Βεργή” και στο θέατρο, “Άλφα” και στα 52 του χρόνια καθιερώθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής και βασιλιάς της κωμωδίας. Στη συνέχεια, ερμήνευσε τον ίδιο ρόλο και στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου από τον Αλέκο Σακελλάριο, γνωρίζοντας αντίστοιχη επιτυχία.

-Η ταινία αποτελεί σάτιρα στο πολιτικό σύστημα, στη διαφθορά και στα ρουσφέτια, κάνοντάς τη διαχρονική και άκρως επίκαιρη μέχρι σήμερα.

Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia, έχουν την απάντηση.

Προηγούμενο άρθρο7 Ελληνικά Φιλμ Νουάρ που θα έπρεπε να είχες δει
Επόμενο άρθροΑλίκη Βουγιουκλάκη: Δύο σπάνια κλικ είδαν το φως της δημοσιότητας