Ο τροχός της τύχης 1990-1996

Ο τροχός της τύχης
Advertisement

Από τα πιο επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης το οποίο οφείλει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στον τρόπο παρουσίασης και στο ταλέντο του Γιώργου Πολυχρονίου…

Advertisement

Ο τροχός της τύχης ήταν στην ουσία η μεταφορά του αμερικάνικου παιχνιδιού ”wheel of fortune” το οποίο προβαλλόταν ήδη απο το 1975.

Πλούσια δώρα,μέχρι και αυτοκίνητο,περίμεναν τον τυχερό νικητή ο οποίος θα κατάφερνε να βρεί τη λέξη την φράση που κρυβόταν πίσω απο τα κουτάκια..

Ο τροχός της τύχης 1990-1996
Ο τροχός της τύχης με τον Γιώργο Πολυχρονίου.

Το παιχνίδι έκανε την πρεμιέρα του τον Ιανουάριο του 1990 με παρουσιαστή τον Γιώργο Πολυχρονίου και βοηθό του την Στέλλα Μανωλά.Το 1991 την θέση της Στέλλας Μανωλά πήρε η Κρίστα.

Το Νοέμβριο του 1992 ο Γιώργος Πολυχρονίου αποχώρησε απο το παιχνίδι και την θέση του πήρε ο Παύλος Χαικάλης,τον οποίο 2 χρόνια αργότερα διαδέχθηκε ο Δάνης Κατρανίδης..

Προς τα τέλη της δεκαετίας του 90 ο τροχός της τύχης προβλήθηκε στο κανάλι Mega με παρουσιαστή τον Γιάννη Κουτράκη…

Τον Φεβρουάριο του 2015, 17 χρόνια μετά από την τελευταία προβολή του παιχνιδιού, το Star Channel ανακοίνωσε ότι επαναφέρει την εκπομπή. Παρουσιαστής αυτή τη φορά θα ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος -στην τηλεόραση- ραδιοφωνικός παραγωγός Πέτρος Πολυχρονίδης. Στο ρόλο της συμπαρουσιάστριας ήταν το μοντέλο Τζούλια Νόβα.

Περιγραφή Παιχνιδιού

Ο «Τροχός της Τύχης» βασίζεται στο σχολικό παιχνίδι Κρεμάλα και δημιουργήθηκε το 1975 από τον Μερβ Γκρίφιν για το αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό NBC.

Στο παιχνίδι συμμετέχουν τρεις παίκτες οι οποίοι γυρίζουν τον Τροχό. Οι παίκτες επιλέγουν σύμφωνα της αλφαβήτου και κερδίζουν χρήματα ή δώρα. Ο πρώτος παίκτης, που θα βρει την κρυμμένη λέξη ή φράση, κερδίζει όσα χρήματα έχει συγκεντρώσει στον γύρο. Ο παίκτης με τα μεγαλύτερα κέρδη στο βασικό γύρο συμμετέχει στον Τελικό γύρο, όπου έχει την ευκαιρία να αυξήσει τα κέρδη του.

Ο «Τροχός Της Τύχης» έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, καθώς στην αρχική μορφή του έχουν γίνει περισσότερες από 60 διεθνείς προσαρμογές. Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ανανεώσεις μορφών διεθνώς. Προβάλλεται σε τηλεοπτικά κανάλια σε διάφορες χώρες, όπως το γαλλικό TF1, το τουρκικό Kanal D, το ισπανικό Antena 3 ενώ από το 2016 προβάλλεται σε Πορτογαλία και Κροατία.

Προηγούμενο άρθροΤο τελευταίο ψέμα 1957-1958
Επόμενο άρθροΆνθρωποι και αυτοκίνητα στην Ελλάδα του χθες