Κατερίνα Διδασκάλου: Είναι αλήθεια φιλοξενώ έναν άστεγο στο σπίτι μου

didaskalou katerina
didaskalou katerina
Advertisement

Στο Ενώπιος Ενωπίω είχε βρεθρεί καλεσμένη η Κατερίνα Διδασκάλου, όπου μίλησε και για την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει έναν άστεγο συμπολίτη μας στο σπίτι της.

Advertisement
Κατερίνα Διδασκάλου: Είναι αλήθεια φιλοξενώ έναν άστεγο στο σπίτι μου

«Είναι αλήθεια πως έχω φτιάξει μια μικρή γωνίτσα σε αυτό τον άνθρωπο και μένει στο σπίτι μου. Είναι θέμα επιλογών το πως ζούμε και θέμα καλής τύχης. Όταν έχεις μεγαλώσει με έναν τέτοιο πατέρα και μια τέτοια μητέρα πιστεύω πως ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι το πρώτο που πρέπει να μαθαίνεις. Να μαθαίνουμε εμείς στις επόμενες γενιές. Είναι και θέμα αισθητικής. Θεωρώ ότι η ηθική είναι αισθητική», είπε αρχικά η Κατερίνα Διδασκάλου.

Και συμπλήρωσε: «Μένω τα τελευταία 15 χρόνια στην Ακρόπολη. Είναι γεμάτη η Ακρόπολη με αστέγους, παντού. Ο λόγος δε του Φιλοπάππου είναι γεμάτος. Ζουν οι άνθρωποι μέσα στο δάσος δίπλα στον φοβερό μας πολιτισμό. Οι άνθρωποι για να φυλαχτούν από τη βροχή πηγαίνουν τα βράδια σε σπηλιές. Τέτοια ασύλληπτα πράγματα. Ο συγκεκριμένος κύριος μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν τον είδα ποτέ ούτε μαστουρωμένο ούτε πιωμένο ούτε τίποτα τέτοιο.

Φρόντιζε τέσσερα σκυλιά όταν τον γνώρισα και είχε πάντα κάτι να προσφέρει. Δεν ζητούσε ποτέ, δεν δεχόταν. Εκτός αν του πήγαινες φαγητό για τα σκυλιά ή για τον ίδιο. Χρήματα δεν δεχόταν ποτέ. Σιγά σιγά άρχισε να μου κάνει μερεμέτια στο σπίτι και είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που δίδαξε πολλά και σε μένα και στα παιδιά μου. Είναι μεγάλος άνθρωπος πλέον, 75 ετών. Είναι συνεχώς χαρούμενος αυτός ο άνθρωπος» πρόσθεσε η ηθοποιός.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κατερίνα Διδασκάλου είχε ξαναμιλήσει για τον άστεγο που φιλοξενεί σπίτι της πριν από περίπου δύο χρόνια σε συνέντευξη της στη «Νέα Σελίδα».

«Ο λόγος που το δημοσιοποίησα ήταν γιατί, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι της μόδας τέτοιου είδους πράγματα και όχι οι διακοπές στη Μύκονο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΤο ήξερες ότι ο Ανδρέας Μπάρκουλης …
Επόμενο άρθροΤο ήξερες ότι η Μαίρη Αρώνη …