Μικρές Αφροδίτες

Παραγωγής: Μίνoς Φιλμς
Πρεμιέρα: 22 Ιουνίου 1963
Παραγωγός: Daniel Bourla
Φωτογραφία: Giovanni Varriano
Συγγραφέας: Κώστας Σφήκας
Σεναρίο: Κώστας Σφήκας

Ιστορική
1963

Ηθοποιοί: Τάκης Εμμανουήλ, Ελένη Προκοπίου (Άρτα), Βαγγέλης Ιωαννίδης, Κλεοπάτρα Ρώτα, Ανέστης Βλάχος, Ζαννίνο, Δημήτρης Γαλανάκης , Κώστας Παπακωνσταντίνου , Βασίλης Καϊλας

Περίληψη: Στην Ελλάδα του 2ου αιώνα π.Χ. μια ομάδα βοσκών φτάνει σε ένα χωριό ψαράδων, άδειο από άντρες που έχουν φύγει στη θάλασσα. Ο γιος ενός βοσκού (Βαγγέλης Ιωαννίδης) θα ερωτευτεί μια μικρή κοπέλα του χωριού (Κλεοπάτρα Ρώτα) και μαζί θα παρακολουθήσουν το ερωτικό παιχνίδι δύο ενηλίκων (Ελένη Προκοπίου, Tάκης Eμμανουήλ). Ένας μουγκός βοσκός (Ανέστης Βλάχος) θα απαγάγει την κοπέλα για να την κάνει δική του κι ο νεαρός βοσκός, απελπισμένος, θα αυτοκτονήσει πέφτοντας στη θάλασσα.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 114.047 εισιτήρια. Ήρθε στην 44η θέση σε 92 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Μικρές Αφροδίτες
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ ανακατωσούρας
Επόμενο άρθροΤα τέσσερα σκαλοπάτια

Similar Articles

Comments