34.7 C
Athens
Κατηγορία:

Σάντσο Φερνάντο

Ο Φερνάντο Σάντσο ήταν Ισπανός ηθοποιός.
Γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1916, στη Σαραγόσα της Αραγονίας της Ισπανίας.

Σάντσο Φερνάντο
Φερνάντο Σάντσο, Χρήστος Πολίτης και Βέρα Κρούσκα στην ταινία, “28η Οκτωβρίου ώρα 5:30”.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες στην Ισπανία και στην Ιταλία, κυρίως σε γουέστερν, από τις οποίες έγινε ευρέως γνωστός.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός από τις πολεμικές ταινίες με παραγωγό τον Τζέιμς Πάρις, και ενσάρκωνε τον Έλληνα που καλούσε τους συγχωριανούς του στον αγώνα και ειρωνεύονταν τους Γερμανούς (ως “Τρύφων Πλατανιάς” στο ’28η Οκτωβρίου ωρα 5:30′), ή είχε το ρόλο του Αλή Πασα στους ‘Σουλιώτες’.

Το χαρακτηριστικό της συμμετοχής του σε αυτές τις ταινίες ήταν πως αν και ξένος ηθοποιός υποδυόταν τόσο καλά τον Έλληνα -έμοιαζε καταπληκτικά- ώστε τα επιτελεία των ελληνικών ταινιών τον μεταγλώττιζαν έτσι ώστε να φαίνεται ότι μιλάει ελληνικά.

Υπάρχει και εκείνη η άποψη που μιλάει για ελληνική καταγωγή ή ελληνίδα μητέρα.

Έφυγε από τη ζωή στις 31 Ιουλίου 1990 στη Μαδρίτη από καρκίνο.

Φιλμογραφία

1970

Στη μάχη της Κρήτης

1971

28η Οκτωβρίου ώρα 5:30

1971

Η μεγάλη στιγμή του ’21: Παπαφλέσσας

1972

Οι Σουλιώτες

1973

Οι τελευταίοι του Ρούπελ

Προηγούμενο άρθροΣαντοριναίου Παμφίλη
Επόμενο άρθροΣίσκος Γιώργος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα