Οι απάχηδες των Αθηνών

Παραγωγής: Ολύμπια Φιλμ
Πρεμιέρα: 23 Ιανουαρίου 1950
Παραγωγός: Παναγιώτης Δαδήρας
Φωτογραφία: Τζανής Αλιφέρης
Συγγραφέας: Γιάννης Πρινέας
Σεναρίο: Γιάννης Πρινέας

Κωμωδία
1950

Ηθοποιοί: Άννα Καλουτά (Βέρα Παραλή), Λάμπρος Κωνσταντάρας (Κώστας), Φραγκίσκος Μανέλλης (Καρούμπας), Μίμης Φωτόπουλος (Καρκαλέτσος), Λυδία Στεφανίδου (Τιτίκα), Ντίνος Ηλιόπουλος (Κλέων), Γιάννης Πρινέας (Ξενοφών Παραλής), Μαρία Μαντινείου (Αρετούσα Παραλή), Αιμίλιος Βεάκης (Ανδρέας Βερέμης), Μαίρη Λαϊδου (τσιγγάνα), Ε. Παπασιόπουλος, Μαρία Νικολαϊδου, Νάσος Κεδράκας, Μαρία Πρινέα, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Κώστας Πομώνης, Σταύρος Κλεώπας, Ρένα Γαλάνη, Κ. Σαββαϊδου (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Κώστας είναι γνωστός στην πιάτσα ως “Πρίγκιπας”. Οι δουλειές του είναι ύποπτες, όμως τις εκτελεί πάντα με φινέτσα. Έτσι τώρα που έμαθε την άφιξη του Ελληνοαμερικανού Παραλή και της κόρης του Βέρας, για την οποία ο Παραλής ψάχνει αριστοκράτη γαμπρό, αποφασίζει να παρουσιαστεί μπροστά του ως πραγματικός πρίγκηπας.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1949-1950 και έκοψε 80.140 εισιτήρια. Ήρθε στην τρίτη θέση ανάμεσα σε 13 ταινίες. Κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης οπερέτας των Γιάννη Πρινέα και Νίκου Χατζηαποστόλου. Η ταινία αποτελεί δεύτερη παρουσίαση της οπερέτας, αφού μία πρώτη με τον αυτό τίτλο, είχε πραγματοποιηθεί το 1930 από την “Νταγκ Φιλμ”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι απάχηδες των Αθηνών
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤα τέσσερα σκαλοπάτια
Επόμενο άρθροΓκολ στον έρωτα

Similar Articles

Comments