Στις 28 Ιουλίου του 1975 η Χριστίνα Ωνάση είναι εξώφυλλο στο περιοδικό Newsweek. Τη φωτογραφία της συνοδεύει ο εξής τίτλος: ”The poor, little, rich girl”. Τέσσερις μήνες από το θάνατο του Αρίστου η Χριστίνα είναι αυτό ακριβώς που περιγράφουν οι λέξεις κάτω από τη αγέλαστη εικόνα της. Αυτό ήταν πάντα η Χριστίνα. Το πιο πλούσιο κορίτσι του κόσμου και συνάμα το πιο φτωχό.

Γεννήθηκε μέσα στην απόλυτη χλιδή, καταδικασμένη να ζει στη σκιά του αδερφού της Αλέξανδρου. Ο Ωνάσης δεν ήθελε οικογένεια, ήθελε απλώς τον διάδοχο που θα συνέχιζε την αυτοκρατορία του. Παντρεύεται την κατά πολύ μικρότερή του Αθηνά Λιβανού και το 1948 γεννιέται ο Αλέξανδρος.

Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέΈνα δεύτερο παιδί θα φέρει μπερδέματα στη διαθήκη φέρεται να λέει στις παρέες του ο Αρίστος.

Η Τίνα μένει έγκυος ξανά. Εκείνος θέλει να το ρίξει, εκείνη τον αγνοεί επιδεικτικά.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 σε ένα πολυτελές μαιευτήριο της Νέας Υόρκης θα γεννηθεί ο κλώνος του Αρίστου. Η Χριστίνα είναι φτυστή ο πατέρας της. Έχει τα μεγάλα θλιμμένα μάτια του, τους μαύρους κύκλους του, τη φαρδιά μύτη του, το άχαρο σουλούπι του.

/></div>
<p><em>H οικογένεια Ωνάση</em></p>
<p>Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου μόλις είχε γεννηθεί με ένα και μόνο σκοπό. Θα ψάχνει απεγνωσμένη την αγάπη, μέχρι τη στιγμή που θα αφήσει την τελευταία της πνοή σε μία κρύα μπανιέρα στο Μπουένος Άιρες.</p>
<p>Μεγαλώνει με νταντάδες και σωματοφύλακες. Ο Ωνάσης είναι πολύ απασχολημένος με τις επιχειρήσεις και τις εξωσυζυγικές του σχέσεις και η μητέρα της δεν έχει χρόνο ούτε για την ίδια ούτε για τον Αλέξανδρο.</p>
<p>Την στοιχειώνει η εικόνα ενός πατέρα που έρχεται, της φέρνει πανάκριβες κούκλες, τη φιλά και απομακρύνεται. Είναι μόνη της, αυτή είναι η μοίρα της.</p>
<div class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέ/></div>
<p><em>Με τη μητέρα της Τίνα</em></p>
<p>Βρίσκεται οικότροφος σε σχολείο της Ελβετίας για να μετακομίσει λίγο αργότερα στο Λονδίνο με τη μητέρα και τον αδερφό της. Στη ζωή του Ωνάση έχει μπει η Μαρία Κάλλας. Η Τίνα ανέχθηκε πολλά, όχι όμως κι αυτό. Τον πληρώνει με το ίδιο νόμισμα, φεύγοντας με τα παιδιά για τον πύργο του συντρόφου της, Μαρκήσιου του Μπλάντφορντ.</p>
<h4><img class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέΗ Χριστίνα δεν μιλά. Παραμένει σιωπηλή κυρίως όταν στον ίδιο χώρο βρίσκεται ο πατέρας της. Τον τρέμει.

Την χαρακτήρισαν προβληματική με έντονα ψυχολογικά ζητήματα. Την στέλνουν σε παιδοψυχολόγο στη Ζυρίχη. Θέλει μονάχα να τους τραβήξει την προσοχή. Δεν τα καταφέρνει.

Το κοριτσάκι μεγαλώνει και γίνεται μία γυναίκα που απεχθάνεται την εξωτερική της εμφάνιση. Σε ηλικία 17 ετών κάνει τις πρώτες πλαστικές για να διώξει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια της και να κάνει την μύτη της ελαφρώς πιο κομψή. Παλεύει με τις αυξομοιώσεις του βάρους της αλλά και με ένα πατέρα που είναι μετρ στην υπονόμευση της αυτοπεποίθησης των γύρω του.

/></div>
<p><em>Η Χριστίνα πάλευε πάντα με τα κιλά της</em></p>
<p>Στα αγόρια δεν έχει μεγάλη επιτυχία. Όποιον κι αν γνωρίσει θα τον συγκρίνει αυτόματα με τον πατέρα της και θα καταλάβει πως είναι κατώτερος. Θέλει να την αγαπήσουν για το μικρό της όνομα κι όχι για την κληρονομιά που φέρει το επίθετο Ωνάσης.</p>
<h4><img class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέΓια το υπόλοιπο της ζωής της θα επιδοθεί σε μία ψυχαναλυτική αναζήτηση της πατρικής φιγούρας.

Σε όσους άνδρες κι αν γνωρίσει θα παλέψει να βρει αυτό που τόσο βίαια της στέρησε εκείνος. Την αγάπη, την προσοχή, το ενδιαφέρον, τη στοργή, την αγκαλιά. Θα κάνει πολλές προσπάθειες και θα πάρει αντίστοιχα πολλά διαζύγια. Η Χριστίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός μίας σχέσης.

Μόλις στα 20 της θα παντρευτεί στο Λας Βέγκας τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Τζόζεφ Μπόλκερ. Ο γάμος θα διαρκέσει 7 μήνες. Ο Ωνάσης την πιέζει να αρραβωνιαστεί τον Πέτρο Γουλανδρή. Μία ημέρα πριν τον αρραβώνα φεύγει, νιώθοντας πως ο πατέρας της το κάνει μονάχα για να ενώσει τις περιουσίες. Θα ακολουθήσουν ο Αλέξανδρος Ανδρεάδης, ο Σεργκέϊ Καούζοφ. Η Χριστίνα δεν μένει πουθενά.

/></div>
<p><em>Χριστίνα Ωνάση, Τζόζεφ Μπόλκερ</em></p>
<div class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέ/></div>
<p><em>Χριστίνα Ωνάση, Σεργκέϊ Καούζοφ</em></p>
<div class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέ/></em></div>
<p><em>Χριστίνα Ωνάση, Αλέξανδρος Ανδρεάδης</em></p>
<p>Το μεγάλο χτύπημα έρχεται τον Ιανουάριο του 1973. Βρίσκεται στη Βραζιλία, όταν το τηλέφωνό της θα χτυπήσει. Στην άλλη άκρη της γραμμής ο Αριστοτέλης με τρεμάμενη φωνή θα της ανακοινώσει πως ο Αλέξανδρος είναι νεκρός. Η κατάρα ενεργοποιείται.</p>
<p>Ντυμένη στα μαύρα κρατά σφιχτά το χέρι του πατέρα της, ενώ αποχαιρετά τον αγαπημένο της Αλέξανδρο. Το παιδί που δεν ήθελε ο Αρίστος είναι η μοναδική του κληρονόμος, η μοναδική του ελπίδα. Η τραγωδία δε θα αργήσει. Τον Οκτώβριο του 1974 η Τίνα πεθαίνει. Όσοι θα δουν τη Χριστίνα θα πουν πως είναι μία ζωντανή νεκρή. Γίνεται ειδική στα κοκτέιλ χαπιών. Πίνει για να κοιμηθεί, για να φάει, για να ξυπνήσει, για να χάσει κιλά.</p>
<div class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέ/></div>
<p><em>H Χριστίνα στην κηδεία της μητέρας της</em></p>
<p>Στις 15 Μαρτίου του 1975 πεθαίνει ο Άρης. Η 25χρονη Χριστίνα καλείται να αναλάβει την αυτοκρατορία. Κάνει φιλότιμες προσπάθειες αλλά είναι αδύνατο να πάρει στα χέρια της τα ηνία ενός τόσο πολύπλοκου και αχανή μηχανισμού. Οι απόπειρες αυτοκτονίας ξεκινούν. Τι κι αν έχει κληρονομήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια. Η Χριστίνα είναι κενή και κατ’ουσία φτωχή.</p>
<h4><img class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέΔεν αντέχει τη μοναξιά. Κάνει πάρτι με δεκάδες καλεσμένους για να μην είναι μόνη της. Η κόρη του ‘Ari the Greek’ θα γίνει διάσημη για τις δεξιώσεις της.

Πόσο μόνη νιώθει; Μόνο εκείνη ξέρει τι γίνεται μέσα της. Περικυκλωμένη από ανθρώπους κι όμως τόσο τραγικά απογοητευμένη από όλους. Τα βράδια δεν μπορεί να κοιμηθεί για αυτό και πολλές φορές δεν αφήνει τους καλεσμένους της να φύγουν πριν τη ανατολή του ήλιου.

Είναι σπάταλη. Λατρεύει την μπουτίκ του Dior στο Παρίσι και τα ταξίδια. Διαθέτει διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο, όμως κάτι της λείπει. Τα βαρβιτουρικά είναι η καθημερινότητά της.

Η Χριστίνα είναι δυστυχισμένη. Παλεύει να κρατήσει το χαμόγελό της μπροστά στους φωτογράφους που την κυνηγούν αλλά πονά βαθιά. Τα πλούτη δεν καλύπτουν τα κενά της. Ψάχνει την αληθινή αγάπη. Το πιο δυστυχισμένο μέλος της οικογένειας Ωνάση κοιτώντας ένα φωτογραφικό άλμπουμ θα θυμηθεί τον παλιό της φίλο Τιερί Ρουσέλ. Γιατί όχι θα πει και θα επιδιώξει να τον συναντήσει.

/></div>
<p><em>Χριστίνα Ωνάση, Τιερί Ρουσέλ</em></p>
<p>Ο κύκλος της θα προσπαθήσει να την αποτρέψει αλλά είναι έτοιμη για έναν ακόμη γάμο. Τα δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν πως ο Ρουσέλ για να δεχθεί να την παντρευτεί της βάζει όρο να χάσει 20 κιλά. Δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά όμως η Χριστίνα μένει έγκυος στην Αθηνά.</p>
<h4><img class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέΓια πρώτη φορά είναι χαρούμενη. Τίποτα δεν είναι ικανό να διαταράξει την ευτυχία της, ούτε καν η εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της με το μοντέλο Γκαμπί Λαντάζ.

Βίοι παράλληλοι μέχρι τη στιγμή που ο Ρουσέλ αφήνει έγκυο και την Γκάμπι.

”Θέλω απλά κάποιον που να αγαπάει εμένα” έλεγε όταν την έπιαναν οι εξομολογητικές τάσεις της. Ήταν φανερό. Ο Τιερί δεν την αγάπησε, τουλάχιστον όχι όπως εκείνη είχε ανάγκη. Καταφεύγει στο χρήμα. Λέγεται πως κάθε φορά που δέχεται να κοιμηθεί μαζί της, του προσφέρει 100.000 δολάρια. Τα κιλά επανέρχονται, τα χάπια σε μόνιμη θέση στο κομοδίνο της και η Χριστίνα για ακόμη μία φορά βρίσκεται με συναισθηματικές τρύπες.

/></div>
<p><em>Με την αγαπημένη της, Αθηνά</em></p>
<p>Χωρίζουν. Η γυναίκα που την μεγάλωσε, η Ελένη Σύρου, είναι πάντα στο πλευρό της. Τους τελευταίους 8 μήνες της ζωής της κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι.</p>
<p>Στις 12 Οκτωβρίου του 1988, σχεδόν ένα μήνα πριν το τέλος, συντάσσει τη διαθήκη της. Η αγαπημένη της Αθηνά θα πάρει όλη την περιουσία της μόλις ενηλικιωθεί.</p>
<p>Στο Μπουένος Άιρες η κορύφωση του δράματος δεν αργεί. Στην πόλη που ξεκίνησε την αυτοκρατορία του ο Αρίστος ο πειρατής, θα τελείωναν όλα. Ο κύκλος ζωής της Χριστίνας θα έκλεινε βίαια. Ήταν 19 Νοέμβρη του 1988 όταν βρέθηκε μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού που της είχε παραχωρήσει η φίλη της Μαρίνα Ντιντερό.</p>
<h4><img class= Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέΠνευμονικό οίδημα, καρδιακή ανακοπή και τέσσερα φιαλίδια βαρβιτουρικά. Ένας ανεξιχνίαστος θάνατος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κορίτσι που γνώρισε τους γονείς του από καρτ ποστάλ κι όχι από σφιχτές αγκαλιές είχε πάει να τους συναντήσει. Η γυναίκα που δεν γνώρισε ποτέ την αληθινή αγάπη βρισκόταν ξαπλωμένη σε μία γεμάτη μπανιέρα με κρύο νερό.

Τα όνειρα της Χριστίνας ήταν ναυαγισμένα άμα τη γενέσει τους. Ήταν καταδικασμένη να μεγαλώσει μόνη και να φύγει μόνη. Θέλησε να ζήσει ένα όνειρο απατηλό αλλά τα χρυσά άστρα του ουρανού της έσβησαν έτσι ξαφνικά σε ένα μπάνιο στο Μπουένος Άιρες χωρίς επεξηγήσεις. Άλλωστε τα πολλά λόγια δεν άρεσαν ποτέ στο φτωχό, μικρό, πλούσιο κορίτσι της Ελλάδας.