Νίκος Κούρκουλος

Είχε την τρομακτική ατυχία να γεννηθεί Έλληνας, σε μια εποχή που οι Έλληνες δεν πέρναγαν ούτε απ’έξω από το Χόλιγουντ. Αν ήταν Ιταλός ή ακόμη καλύτερα Αμερικανός θα είχε περάσει στην Ιστορία ως ο πιο γοητευτικός ηθοποιός όλων των εποχών.Και ένας από τους καλύτερους βεβαίως-βεβαίως. Αλλά αυτό το κατάφερε και ως Έλληνας, με τις ερμηνείες του σε ταινίες με υψηλές απαιτήσεις.

O Νίκος Κούρκουλος υπήρξε η επιτομή του αρσενικού για τον ελληνικό κινηματογράφο.
Το όνομα του ήταν για τους παραγωγούς εγγύηση για μεγάλες εισπράξεις στα ταμεία.
Όπως ήταν φυσικό γρήγορα τον ανακάλυψαν και οι ξένοι παραγωγοί.
Το 1968 ο διάσημος παραγωγός Ντίνο Ντε Λαουρέντις τον καλεί στην Ιταλία να συμπρωταγωνιστήσει με τον Τζον Κασαβέτη στην ταινία «Ρώμη όπως Σικάγο».
Εκεί είναι μία από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε τον Κούρκουλο να παίζει τον κακό, ενώ για τις ανάγκες κάποιων σκηνών βάφει τα μαλλιά του ξανθά.
Είναι και η μοναδική εμφάνιση στην καριέρα του με ξανθό μαλλί.
Η ταινία πήρε κακές κριτικές, αλλά όχι ο Νίκος Κούρκουλος μια και τον ξεχώριζαν από το πλήθος σαν τον μοναδικό «πρωταγωνιστή» που αγαπούσε ο φακός.

width= Η μοναδική εμφάνιση του σε ταινία με ξανθό μαλλί Η μοναδική εμφάνιση του σε ταινία με ξανθό μαλλί kourkoulos 1 300x254 width= Η μοναδική εμφάνιση του σε ταινία με ξανθό μαλλί Η μοναδική εμφάνιση του σε ταινία με ξανθό μαλλί nikos kourkoulos 1 277x300 1 width= Η μοναδική εμφάνιση του σε ταινία με ξανθό μαλλί Η μοναδική εμφάνιση του σε ταινία με ξανθό μαλλί nikos kourkoulos 1 300x233 1

joytv.gr