Αλατζάς Μπάμπης

on

Ο Μπάμπης Αλατζάς ήταν Έλληνας ηθοποιός,γνωστός από τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές.
Γεννήθηκε το 1949 στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και μέχρι το 1991 ασχολήθηκε ανελλιπώς με το θέατρο.
Ξεκίνησε την καριέρα του με σκηνοθέτη τον Γιώργο Χριστοδουλάκη, ανιψιό του Αλέξη Μινωτή, που μόλις είχε επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μαζί με άλλους ηθοποιούς, που είχαν επιστρέψει επίσης από τις ΗΠΑ, ανέβασαν στην Κρήτη τον «Ερωτόκριτο», ενώ στη συνέχεια δούλεψε με τον Μάνο Κατράκη και με τη θεατρική ομάδα «Το Θέατρο του Πειραιά», μέλος της οποίας παρέμεινε έως το 1991.
Το 1979 ξεκίνησε και η καριέρα του στην τηλεόραση, με πρώτο μεγάλο ρόλο την εμφάνισή του στον «Συμβολαιογράφο» της ΕΡΤ-1. Έκτοτε συμμετείχε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, τόσο της δημόσιας, όσο και της ιδιωτικής τηλεόρασης, αναπτύσσοντας συνεργασίες με σκηνοθέτες, όπως ο Μανούσος Μανουσάκης και ο Στράτος Μαρκίδης.
Ο Μπάμπης Αλατζάς πέθανε στη Μυτιλήνη στις 16 Νοεμβρίου 2014, καταβεβλημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 65 ετών.
Τα τελευταία δύο χρόνια είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του για να βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους.
Φιλμογραφία
Λεσβιακός Αύγουστος (1974)
Παράσταση για ένα ρόλο (1978)
Ο κήπος του Θεού (1994)
Ο έτσι (2006)
I love Καρδίτσα (2010)
Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)
Λάρισα εμπιστευτικό (2012)

Προηγούμενο άρθροΑθανασίου Μαργαρίτα
Επόμενο άρθροΆλβα Ιωάννα
Ελληνικός Κινηματογράφος Αλατζάς  Μπάμπης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,267ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,959ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Δημητρίου Τούλα Αλατζάς  Μπάμπης

Δημητρίου Τούλα

Τούλα Δημητρίου Η Τούλα Δημητρίου ήταν γνωστή σύγχρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια του ελαφρού θεάτρου. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928, όπου σπούδασε τραγούδι, πιάνο, μαντολίνο. Τραγουδούσε...
Φασιανός Σπύρος Αλατζάς  Μπάμπης

Φασιανός Σπύρος

Σαμπάχ Σούλη Αλατζάς  Μπάμπης

Σαμπάχ Σούλη

Κακαρελίδου Σοφία Αλατζάς  Μπάμπης

Κακαρελίδου Σοφία