Take a fresh look at your lifestyle.

Διαλεγμένος Γιώργος

0 768
Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

 

Ο Γιώργος Διαλεγμένος είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1962.

Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο και στη συνέχεια φεύγει για το Παρίσι.

Πολύ σύντομα γίνεται πασίγνωστος σαν φωτομοντέλο και επιστρέφει στην Ελλάδα αρχίζοντας ουσιαστικά τη θεατρική του σταδιοδρομία.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Σκηνοθέτησε έργα του στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Ιωαννίνων και Κρήτης. 

Φιλμογραφία

Κατηγορώ τους ανθρώπους (1965)
Εκείνος κι εκείνη (1967)
Οι βοσκοί της συμφοράς  (1967) [Θάνος Ζέκος]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
Βλέπε Λουκιανός (1970)
Κρανίου τόπος (1973)
Τα χρώματα της ίριδος (1974) [Νίκος Λαγούδης]
Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978) [Σάκης]
Ζωή (1995)
Αυτή η νύχτα μένει (1999) [«πόντικας»]
Εφήμερη πόλη (2000)
Το μυστικό του Νοέμβρη (2002)
Πανδώρα (2006) [Ιορδάνης]
Τρεις στιγμές (2008)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...