Take a fresh look at your lifestyle.

Δήμου Σόνια

0 802
[sc:3]

Δήμου Σόνια

Η Δήμου (Οικονομίδου) Σόνια γεννήθηκε στην Κων/πολη το 1917, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του ΚΩΘ και ξεκίνησε από το ΚΘΒΕ.

Κατόπιν προσχώρησε στο μουσικό θέατρο και επί 5ετία ήταν πρωταγωνίστρια στον περιοδεύοντα θίασο του Ν. Πλατή.

Στη συνέχεια μετέσχε σε πολλούς θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών.

Το 1963-64 έπαιξε στη Θεσ/νίκη με τον θίασο Λ. Σκορδούλη στις οπερέτες του Θ. Σακελλαρίδη «Χριστίνα» και «Κόρη της αμαρτίας» (τη Μάρθα).

Έπαιξε και σε ταινίες: «Αγάπησα μιαν άγνωστη», «Κατηγορώ τους δυνατούς» (1970), κ.λπ

[sc:33]

Φιλμογραφία

Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)
Έχω δικαίωμα να σ`αγαπώ (1966)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967)
Νυμφίος ανύμφευτος (1967)
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967)
Ο χαζομπαμπάς (1967) [θεία Μαριγούλα]
Ένας ιππότης με… τσαρούχια (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)
Ξεριζωμένη γενιά (1968)
Ο τσαχπίνης (1968)
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968) 
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968)
Ο Κίτσος και τα αδέλφια του (1968)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)Δ
Δάφνις και Χλόη (1969)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970)
Αγάπησα μιαν άγνωστη (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Βήματα της φωτιάς (1971)
Αιμιλία η διεστραμμένη (1974)

 

[sc:6] [sc:2] [sc:4]
Σχόλια
Loading...