Take a fresh look at your lifestyle.

Δημητρίου Τούλα

0 713
Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Τούλα Δημητρίου 

 

Η Τούλα Δημητρίου ήταν γνωστή σύγχρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια του ελαφρού θεάτρου.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928, όπου σπούδασε τραγούδι, πιάνο, μαντολίνο.

Τραγουδούσε σε παιδική χορωδία και στη συνέχεια ήταν στη Χορωδία του “Ορφέως”Πατρών.

`Ηρθε στην Αθήνα και ασχολήθηκε τυχαία με το θεατρικό τραγούδι (με δάσκαλο τον Ι. Μεταξά).

Έκανε περιοδείες με μικροθιάσους, παίζοντας οπερέτες και μουσικές κωμωδίες και το 1951 προσλήφθηκε στον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου.

Το ίδιο καλοκαίρι ήταν πρωταγωνίστρια στον Θίασο Μίμη Κοκκίνη.

Πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Επιτροπή “Εξαιρετικών Ταλέντων”.

Στον Θίασο Α/φών Καλουτά δημιούργησε με τον Απόλλωνα Γαβριηλίδη ονομαστό “ντουέτο”.

Έκτοτε συνεργάστηκαν με πολλούς Θιάσους (Κ. Νικολαΐδου, Κ. Χατζηχρήστου, κ.λπ.) και σε κοσμικά κέντρα στην Αθήνα και τις επαρχίες.

Επίσης, ηχογράφησαν στο Ραδιόφωνο και έπαιξαν σε κινηματογραφικές ταινίες.

Μετά τον θάνατο του Γαβριηλίδη (1966) συνέχισε μόνη τις εμφανίσεις.

Πέθανε τον Ιούλιο του 2016.

Φιλμογραφία
Δουλειές με φούντες (1959)
Μαλάμω (1960)
Ησαΐα χόρευε (1966) 
Ο τσαχπίνης (1968)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Μπλουτζήν και πέτσινα Μπουφάν (1982)
Νιάτα στη λάσπη (1984) [Τούλα Λαζαρίδου]

 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...