Take a fresh look at your lifestyle.

Δεληγιάννης Αλέκος

0 581
Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Αλέκος Δεληγιάννης 

 

Ο Αλέκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1915.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1937 και στο οποίο παρέμεινε σε όλη την καλλιτεχνική του πορεία,

υπηρετώντας το ως ζεν-πρεμιέ και ως πρωταγωνιστής σε αμέτρητους ρόλους αρχαίας τραγωδίας, σύγχρονου δράματος αλλά και κλασσικής κωμωδίας,

στη διάρκεια των σχεδόν 40 ετών καλλιτεχνικής προσφοράς του,

πέραν από ένα μικρό διάλειμμα που το Εθνικό Θέατρο περιέργως δεν του ανανέωσε τη συνεργασία.

Φιλμογραφία
Μια ζωή ξαναρχίζει (1947)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)[Μάριος Βατράς]
Δούκισσα της Πλακεντίας (1956) [Ηλίας Κατσάκος Μαυρομιχάλης] 
Τα χέρια (1962)
Άκρως απόρρητον – Υπόθεσις Ερμής (1967)
Τα χρώματα της Ίριδος (1974)    [Κος Λέφας]

 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...