Take a fresh look at your lifestyle.

Ζάννα Φλωρέττα

0 745

Η Φλωρέττα Ζάννα, αν και ηθοποιός αποκλειστικά του κινηματογράφου.

‘Επαιξε σε λίγες ταινίες, αλλά έγινε αμέσως πρωταγωνίστρια, αφήνοντας το στίγμα της σε επτά δραματικές ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας το 1936 και το πραγματικό της όνομα ήταν Στυλιανέα Ανθή.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1959, πρωταγωνιστώντας στην ταινία “Αμαρυλλίς” (Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης). Το 1963 πρωταγωνίστησε στην δραματική περιπέτεια της Φίνος Φιλμ, “Αμοκ” και συνέχισε με επιτυχημένες ερμηνείες σε αρκετές ταινίες.

Το 1966, εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες της Φίνος Φιλμ – “Κατηγορώ τους Ανθρώπους”, “Οι Κυρίες της Αυλής”, και “Κοινωνία Ώρα Μηδέν”, σκηνοθετημένες όλες από τον Ντίνο Δημόπουλο. Τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία “Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης”.

Υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1960 ως το θάνατό του, το 2003.

Πέθανε στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου 2019. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ανάρτησης του ηθοποιού Γιώργου Γεωργίου στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook.

Φιλμογραφία   

Έτος Ταινία Ρόλος
1959 Αμαρυλλίς (Το Κορίτσι της Αγάπης) Αμαρυλλίς
1962 Όταν λείπη η γάτα! Άννα Ζέμπερη
1963 Αμόκ Σάρα
1964 Ο τελευταίος πειρασμός Λένα Καλομοίρη
1965 Κατηγορώ τους ανθρώπους Σοφία Ρούσσου
1966 Κοινωνία Ωρα Μηδέν κυρία Συρίγου
1966 Οι κυρίες της αυλής Μελίτα Κομνηνού
1968 Η αρχόντισα κι ο αλήτης Αννέτα
1968 Αγάπη και αίμα Φωτεινή

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...