Take a fresh look at your lifestyle.

Ρίζου Έλσα

0 755

Η Έλσα Ρίζου (γεν. Ελένη Λαμπροπούλου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.

ΕΤΓΕς

Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1933. Την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο την έκανε στην ταινία Το σωφεράκι, το 1953, ως Έλσα Λαμπροπούλου, που είναι και το πατρικό της όνομα. Εκτός από αυτό, έχει συμμετάσχει σε αρκετές γνωστές ελληνικές κωμικές ταινίες της δεκαετίας του 60: Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός, Οι γαμπροί της Ευτυχίας, Κάτι να καίει, Η αρχόντισσα κι ο αλήτης, Ο γόης κ.λπ., χωρίς όμως να πρωταγωνιστεί.

Για περισσότερα νέα, Βιογραφίες, Παρασκήνια, Βίντεο και Παιχνίδια, επισκεφτείτε το νέο μας site greekoldcinema.gr/

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα γνωστή, καθότι υπήρξε 44 χρόνια παντρεμένη με τον Νίκο Ρίζο.

RIZOS_ELSA500_b

Ο Ρίζος με τη Ρίζου συμπρωταγωνίστησαν σε 19 ταινίες. Ενώ, πρωταγωνίστησε και στη σειρά του 1977 Ο κόσμος και ο Κοσμάς, της ΕΙΡΤ.

Συνολικά έχει συμμετάσχει σε 30 κινηματογραφικές ταινίες, σε 2 τηλεοπτικές σειρές και σε 11 θεατρικές παραστάσεις.

Εθελοντής Στον Έρωτα 1473

Φιλμογραφία  

  • Το σωφεράκι (1953)
  • Τα κοθώνια του Συντάγματος (1956)
  • Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956)
  • Το εισπρακτοράκι (1958)
  • Η κυρά μας η μαμμή (1958)
  • Επιστροφή απ’ το μέτωπο (1959)
  • Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959)
  • Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961)
  • Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
  • Ο Μιχαληός του 14ου συντάγματος (1962)
  • Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
  • Τέρμα τα δίφραγκα (1962)
  • Κάτι να καίη (1964)
  • Οι κληρονόμοι (1964)
  • Διχασμός (1965)
  • Ένα έξυπνο έξυπνο… μούτρο (1965)
  • Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
  • Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)
  • Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1968)
  • Ο τυχεράκιας (1968)
  • Ο γόης (1969)
  • Ο νάνος και οι 7 χιονάτες (1970)
  • Η περιπτερού (1970)
  • Εθελοντής στον έρωτα (1971)
  • Αγάπη μου παλιόγρια (1972)
  • Συμμορία εραστών
  • Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής (1973)
  • Ο αισιόδοξος (1973)
  • Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981)
Τηλεοπτικές σειρές
  • Ο κόσμος και ο Κοσμάς (1973)
  • Ο δρόμος (1977)
Βιντεοταινίες
  • Οι ερωτιάρηδες (1988)
Σχόλια
Loading...