Take a fresh look at your lifestyle.

Γαρδέλης Σταμάτης

0 872

Ο Σταμάτης Γαρδέλης είναι Έλληνας ηθοποιός.

gardelis_0

Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1960 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981, στα 21 του χρόνια, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη Τα τσακάλια. Μ’αυτή την ταινία αμέσως καθιερώθηκε και έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στον κόσμο, κυρίως τη νεολαία της εποχής.

46

Έπειτα ξεκίνησε η ξέφρενη ανοδική πορεία στην καριέρα του με πολλές επιτυχημένες εμπορικά ταινίες (κάποιες για τον κινηματογράφο, αλλά οι περισσότερες για την αγορά του βίντεο, που βρισκόταν τότε στην χρυσή περίοδό της) όπως Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές), Ρόδα, τσάντα και κοπάνα, Σατανάδες στα σχολεία, Ταξίδι στην πρωτεύουσα, Καμικάζι αγάπη μου, Οι επικίνδυνοι, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ,Όταν οι ρόδες χορεύουν, Περάστε φιλήστε τελειώσατε.

Έτσι, ο Σταμάτης Γαρδέλης μετατράπηκε σε ποπ είδωλο της δεκαετίας του 1980 και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.

[sc:1]

Σύμφωνα με τον ίδιο, εν μέρει εγκλωβίστηκε στους ρόλους αυτούς, γνωρίζοντας την προκατάληψη και την απόρριψη όταν προσπαθούσε πολύ να κάνει κάτι διαφορετικό.

590_1707f71f5f7802b9b570dbd46eaba431

Τα τελευταία χρόνια απείχε από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ασχολούμενος κυρίως με το θέατρο.

80stars

Το 2010 – 2011 πραγματοποίησε διπλή επιστροφή στα τηλεοπτικά πράγματα, συμμετέχοντας ως διαγωνιζόμενος στο πρόγραμμα Dancing with the Stars του ANT1 και κάνοντας εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά της Μυρτώς Κοντοβά και του MEGA Μίλα μου Βρώμικα.

hqdefault-2

Φιλμογραφία 

Χρονολογία Ταινία Ρόλος
1981 Τα τσακάλια Φάνης
1982 Βασικά Καλησπέρα Σας Ντένης
1982 Σατανάδες στα σχολεία Τάσος
1982 Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Παύλος Κορτέσης
1982 Ταξίδι στην πρωτεύουσα (Στη Ζούγκλα της Αθήνας)
1983 Οι επικίνδυνοι Σταμάτης Νικολαϊδης
1983 Καμικάζι αγάπη μου Αλέξης Σγουρός
1984 Όταν οι ρόδες χορεύουν Γιώργος
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Σταμάτης
1985 Απίθανο Αγόρι Αντώνης
1985 Πάρτυ για τρεις Αλέξης Τερζόπουλος
1986 Περάστε φιλήστε τελειώσατε Σταμάτης Χρονίδης
1986 Ο Μελισσοκόμος
1986 Ερωτικές Τρέλες Στέφανος
1986 Ένα Τρελό Τρελό Μούτρο Δημήτρης
1987 Ραδιοπειρατή αγάπη μου Σάββας
1987 Ο Παπάς ήταν Ροκάς Σωτήρης – Δημήτρης
1987 Χαμένοι στο Μανχάταν Σταμάτης
1987 Άλλος για το Τρελάδικο Άλκης
1988 Δυο Κορίτσια στο Κρεβάτι μου Γιάννης
1989 Καλοκαιρινές Αταξίες Γιάννης
1989 Ένας Παράξενος Έρωτας Κώστας
1989 Δύο Φορές Ψεύτης Σοσάκος – Πέτρος Χαριτόπουλος
1995 Έρωτας
1995 Χαβάη Δομήνικος

Βιντεοταινίες  

  • Ένας παράξςνος έρωτας (1989)
  • Μουσικός και τζέντλεμαν (1989)
  • Φιλιππινέζα σε τιμή ευκαιρίας (1989)
  • Δυο φορές ψεύτης (1989)
  • Καλοκαιρινές αταξίες (1989)
  • Δυο κορίτσια στο κρεβάτι μου (1988)
  • Ραδιοπειρατή αγάπη μου (1988)
  • Λούφες… Τούφες…. Έρωτες (1988)
  • Άλλος για το τρελάδικο (1987)
  • Γυμνά σκάνδαλα (1987)
  • Μου την πέσανε δικέ μου (1987)
  • Χαμένοι στο Μανχάταν (1987)
  • Οδός έρωτα (1987)
  • Παιχνίδι για τρεις (1987)
  • Πολίτης γάμα κατηγορίας (1987)
  • Πρωτάρης στον έρωτα (1987)
  • Ο παπάς ήταν ροκάς (1987)
  • Ένα τρελό, τρελό μούτρο (1986)
  • Πάρτυ για τρεις (1986)
  • Ο τελευταίος χούλιγκαν (1986)
  • Ερωτικές τρέλες (1986)
  • Απίθανο αγόρι (1985).
Σχόλια
Loading...