Όταν ο Δημήτρης Χορν με έσωσε στις εξετάσεις

Δημήτρης Χορν
Advertisement

2009, εξετάσεις Γαλλικών. Η ώρα που θα έδινα προφορικά, ένα στομάχι ανακατεμένο και μία καρδιά που χτυπούσε σα τρελή. Το μυαλό σου σκεφτόταν τι θα μου δινόταν και πώς θα μπορούσα να απαντήσω.

Advertisement

Όταν ήρθε η στιγμή της προφορικής εξέτασης, το θέμα που μου δόθηκε ήταν να μιλήσω για έναν Έλληνα ηθοποιό που αρέσει σε εμένα προσωπικά και να προσπαθήσω να αναφέρω όσα περισσότερο μπορώ για τη ζωή του. Παραζαλισμένη από την αγωνία, ιδρωμένη από το βλέμμα του εξεταστή, παρασύρθηκα και άρχισα να αναλύω το θέμα έχοντάς το όμως αντιληφθεί με διαφορετικό τρόπο. Μέχρι που ήρθε η παρατήρηση του εξεταστή και αναγκάστηκα να πιάσω όλο το θέμα από την αρχή, έχοντας αντιληφθεί το πραγματικό ζητούμενο της άσκησης.

Δεν είχα πολλούς ηθοποιούς στο μυαλό μου για τους οποίους θα μπορούσα να μιλήσω. Στο μυαλό μου άξαφνα τότε εμφανίστηκε ο Δημήτρης Χορν ο οποίος ανέκαθεν ήταν από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου.

Άρχισα να μιλάω τότε για εκείνον, ανέφερα κάποια βασικά πράγματα για τη ζωή του, τις ταινίες του, μέχρι τη στιγμή που η εξέταση έφτασε στο τέλος της.

Έμεινε μέσα στο μυαλό μου χαραγμένη η στιγμή που ένας μεγάλος Έλληνας ηθοποιός με έσωσε σε μία εξέταση…

Το άρθρο επιμελήθηκε η Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Προηγούμενο άρθροΗ σπουδαία Ρίτα Σακελλαρίου
Επόμενο άρθροΗ χαρτορίχτρα 1967-1968