Take a fresh look at your lifestyle.

Τσιτσόπουλος Γιώργος

0 506

Ο Γιώργος Τσιτσόπουλος (1929 – 24 Απριλίου 2006) ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη το 1955.

giorgos-tsitsopoulos1

Ο ίδιος συνήθιζε να λέει:

“Είμαι ο μεγάλος δεύτερος” για το σύνολο σχεδόν των υποστηρικτικών ρόλων του στη θεατρική σκηνή και τον κινηματογράφο.

Είχε τιμηθεί με το βραβείο “Κάρολος Κουν” για την ερμηνεία του στο ρόλο του πάστορα Μάντερς στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη “Στη Χώρα Ίψεν” που είχε ανέβει στο Ανοιχτό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη. Σημαντικοί ήταν επίσης και οι ρόλοι του στο τρελλό της “Δωδεκάτης νύχτας” με τον Ευαγγελάτο στο Εθνικό, στον Φιλέα Φονγκ στο “Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες” επίσης με τον Ευαγγελάτο, στο “Βυθό” του Γκόργκι, στο “Ματωμένο γάμο” με τους Μινωτή – Παξινού κ.ά.

Εκτός από το θέατρο, έπαιξε και στον ελληνικό κινηματογράφο και μάλιστα στη χρυσή εποχή του, πάντα σε δεύτερους ρόλους, που τον κατέστησαν και περισσότερο γνωστό, όπως στις ταινίες Ο κύριος πτέραρχος, που ως σμηνίτης ακολουθούσε τα παραγγέλματα του Κ. Χατζηχρήστου, Κάτι να καίει, Η Αλίκη στο ναυτικό, Νύχτα γάμου, Γαμπρός απ’ το Λονδίνο, Ο ξυπόλητος πρίγκιψ, Ξύπνα Βασίλη, Η Παριζιάνα, Όλγα, αγάπη μου, Τρελοί πολυτελείας, Τρεις κούκλες κι εγώ κ.ά.

Γενικά υπηρέτησε τη θεατρική και κινηματογραφική σκηνή με συνέπεια και ήθος. Κάτοικος Καλλιθέας, ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο.

Πέθανε στις 24 Απριλίου 2006 στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» της Αθήνας, νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 77 ετών.

Φιλμογραφία

  • Το αμαξάκι (1957) …. Πάνος
  • Τρεις κούκλες κι εγώ (1960) ….. Φαίδωνας
  • Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) …. Νούλης
  • Στρατιώτες δίχως στολή (1960) …. Φρίτς
  • Ο σκληρός άντρας (1961) …. Τάκης
  • Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντος (1961) ….. Ντίμης, υποψήφιος γαμπρός
  • Ο καλός μας άγγελος (1961) …. Τάσος Ναρλής
  • Κατήφορος (1961) …. Σταματάκος
  • Η Λίζα και η άλλη (1961) …. Πάνος
  • Η Αλίκη στο ναυτικό (1961) …. Παναγιώτης – Τάκης – Δημητρίου
  • Τέρμα τα δίφραγκα (1962)
  • Το ταξίδι (1962) …. Κώστας
  • Οι γαμπροί της ευτυχίας (1962) ….. Κούλης Εξαρχόπουλος
  • Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) …. Λάκης
  • Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962) …. Ανδρέας Νικολόπουλος
  • Νόμος 4000 (1962) …. Τάκης Αναγνώστου
  • Τρελοί πολυτελείας (1963) …. Αλέκος
  • Το γέλιο βγήκε απ’ τον παράδεισο (1963) …. Μπιλ Καρύδης, επίδοξος γαμπρός
  • Ο ταυρομάχος προχωρεί!…
  • Ο κύριος Πτέραρχος (1963) …. Βαγγέλης Νταρλάς
  • Οι φτωχοδιάβολοι (1964) …. Στέλιος
  • Ένας ζόρικος δεκανέας (1964)
  • Κάτι να καίει (1964) … Λέλος
  • Κατάρα με δέρνει βαριά (1965)
  • Το πρόσωπο της ημέρας (1965) …. Κώστας
  • Αφήστε με να ζήσω (1965) …. Μιχάλης
  • Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966)
  • Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) … Τζιμ, ελληνοαμερικάνος
  • Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) …. Γιώργος
  • Το πλοίο της χαράς (1967)
  • Νύχτα γάμου (1967) …. διευθυντής ξενοδοχείου
  • Γαμπρός απ’ το Λονδίνο (1967) …. Διονύσης
  • Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
  • Το κορίτσι του Λούνα Παρκ (1968) … Νίκος, χειρουργός
  • Όλγα αγάπη μου (1968) …. Αθανασιάδης
  • Ο ψεύτης (1968) …. επιβάτης πλοίου
  • Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1968) …. Ντίνος Ευαγγελίου
  • Το ανθρωπάκι (1969) …. σκηνοθέτης
  • Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
  • Ξύπνα Βασίλη (1969) …. Περικλής
  • Η παριζιάνα (1969) …. Κώστας
  • Διακοπές στο Βιετνάμ (1971) …. Λάμπης
  • Κατάχρησις εξουσίας (1971)
  • Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971)
  • Ο Τσαρλατάνος (1973) …. Φεσάρας, διαφημιστής
  • Θανάσης, ο πιο γρήγορος τρελός – Δικτάκτωρ καλεί Θανάση (1973) …. Τζων Μπάρκας
  • Όνειρο αριστερής νύχτας (1987)

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...