Take a fresh look at your lifestyle.

Τσαγανέα Νίτσα

789

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν Eλληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης.

[sc:3]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και πέθανε στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου του 2002..

637a821a-51a4-433d-a4e0-951d9add39af

Πρώτος σύζυγος της ήταν ο ηθοποιός Γιώργης Βιτσώρης, ενώ δεύτερος σύζυγός της ήταν ο επίσης ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας.

Πιο γνωστές ταινίες της είναι οι Ένας ήρωας με παντούφλες και Οι Γερμανοί ξανάρχονται.

[sc:1]

Κατέληξε φτωχή και το νοίκι της το πλήρωνε ο Δημήτρης Χορν.

Κηδεύτηκε στο Α΄ νεκροταφείο, δίπλα από την αγαπημένη της κόρη, την επίσης ηθοποιό Λιάνα Βιτσώρη.

Επιλεκτική φιλμογραφία  

  • Η φωνή της καρδιάς (1942)… συμφεροντολόγα μάνα
  • Οι Γερμανοί ξανάρχονται (1948)… Ουρανία Γκινοπούλου
  • Μια λατέρνα, μια ζωή (1950)… κ. Λάμπρου
  • Η κυρά μας η μαμή (1958) Ελένη, γυναίκα του δήμαρχου
  • Ένας ήρως με παντούφλες (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα
  • Τέσσερις νύφες, ένας γαμπρός (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα, γεροντοκόρη
  • Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959)
  • Ο Θύμιος τα ΄κανε θάλασσα (1959)
  • Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)… Κάτε Παχουλού
  • Λαός και Κολωνάκι (1959)
  • Πλούσιοι χωρίς λεφτά (1960)
  • Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961)… Αντουανέτα Ντεκρίση
  • Ο καλός μας άγγελος (1961)… κ. Ναρλή
  • Ο Θόδωρος και το δίκαννο (1962)… Αγγελική
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964)… Βιβή
  • Κάνε με πρωθυπουργό (1965)… Ουρανία
  • Το πλοίο της χαράς (1967)… Τζούντι
  • Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)… Φλώρα Σοφιανού
  • Πάρε κόσμε (1967)… Ανδρομάχη Ανδριάνου
  • Ένας απένταρος λεφτάς (1967)… Ευγενία Καραμήτρου
  • Βόήθεια ο Βέγγος, φανερός πράκτωρ 000 (1967)… κ. Ψάλτη
  • Δόκτωρ Ζι – Βέγγος (1968)… Αμαλία
  • Η κρεβατομουρμούρα (1971)… Κατερίνα Καραστάμου
  • Ο φαλακρός μαθητής (1979)… Αγγελική
  • Αλαλούμ (1982)
[sc:4]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More