Take a fresh look at your lifestyle.

Τσαγανέα Νίτσα

0 419

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν Eλληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και αγωνίστρια της Εθνική αντίστασης.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και πέθανε στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου του 2002..

637a821a-51a4-433d-a4e0-951d9add39af

Πρώτος σύζυγος της ήταν ο ηθοποιός Γιώργης Βιτσώρης, ενώ δεύτερος σύζυγός της ήταν ο επίσης ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας.

Πιο γνωστές ταινίες της είναι οι Ένας ήρωας με παντούφλες και Οι Γερμανοί ξανάρχονται.

Για περισσότερα νέα, Βιογραφίες, Παρασκήνια, Βίντεο και Παιχνίδια, επισκεφτείτε το νέο μας site greekoldcinema.gr/

Κατέληξε φτωχή και το νοίκι της το πλήρωνε ο Δημήτρης Χορν.

Κηδεύτηκε στο Α΄ νεκροταφείο, δίπλα από την αγαπημένη της κόρη, την επίσης ηθοποιό Λιάνα Βιτσώρη.

Επιλεκτική φιλμογραφία  

  • Η φωνή της καρδιάς (1942)… συμφεροντολόγα μάνα
  • Οι Γερμανοί ξανάρχονται (1948)… Ουρανία Γκινοπούλου
  • Μια λατέρνα, μια ζωή (1950)… κ. Λάμπρου
  • Η κυρά μας η μαμή (1958) Ελένη, γυναίκα του δήμαρχου
  • Ένας ήρως με παντούφλες (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα
  • Τέσσερις νύφες, ένας γαμπρός (1958)… Ειρήνη Δεκαβάλα, γεροντοκόρη
  • Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959)
  • Ο Θύμιος τα ΄κανε θάλασσα (1959)
  • Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1959)… Κάτε Παχουλού
  • Λαός και Κολωνάκι (1959)
  • Πλούσιοι χωρίς λεφτά (1960)
  • Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961)… Αντουανέτα Ντεκρίση
  • Ο καλός μας άγγελος (1961)… κ. Ναρλή
  • Ο Θόδωρος και το δίκαννο (1962)… Αγγελική
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964)… Βιβή
  • Κάνε με πρωθυπουργό (1965)… Ουρανία
  • Το πλοίο της χαράς (1967)… Τζούντι
  • Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)… Φλώρα Σοφιανού
  • Πάρε κόσμε (1967)… Ανδρομάχη Ανδριάνου
  • Ένας απένταρος λεφτάς (1967)… Ευγενία Καραμήτρου
  • Βόήθεια ο Βέγγος, φανερός πράκτωρ 000 (1967)… κ. Ψάλτη
  • Δόκτωρ Ζι – Βέγγος (1968)… Αμαλία
  • Η κρεβατομουρμούρα (1971)… Κατερίνα Καραστάμου
  • Ο φαλακρός μαθητής (1979)… Αγγελική
  • Αλαλούμ (1982)

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...