Take a fresh look at your lifestyle.

Τζώρτζης Γιώργος

0 297

Ο Τζώρτζης Γιώργος γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη θεατρική σχολή του Χρ. Βαχλιώτη.
Στο θέατρο ξεκίνησε το 1961 με το έργο Άννα Κλάιμπερ (θίασος Έλσας Βεργή).
Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς αθηναικούς θιάσους και από το 1974 εμφανίστηκε αρκετές φορές ως συν-θιασάρχης με την τότε σύζυγό του Τόνια Καζιάνη με την οποία απέκτησε μια κόρη.
Στο σινεμά ξεκίνησε το 1960 ερμηνεύοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία, Ποτέ Την Κυριακή , ενώ τον 1ο σημαντικό ρόλο ερμήνευσε στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη, Η 7η Ημέρα Της Δημιουργίας (1966).
Είχε λάβει μέρος σε 20 ταινίες και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.
Η πρώτη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Βέτα Προέδρου.
Έφυγς από την ζωή στις 14 Ιανουαρίου 2019.

Φιλμογραφία

Ποτέ την Κυριακή (1960)[θεατής της »Μήδειας» στην Επίδαυρο]
Συνοικία το «όνειρο» (1961)
Τα δίχτυα της ντροπής (1965) [Στέφανος]
Εγκατάλειψη (1965)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [Αλέκος Σταθάκης]
Γεύση από έρωτα (1966) [Πάνος Στεργίου]
Η ώρα της οργής (1968) [Μάρκος Χαλκιάς]
Το κανόνι και τ` αηδόνι (1968) [Γρηγόρης Αυξεντίου]
Θυμήσου, αγάπη μου… (1969) [Μάρκος]
Όμορφες μέρες (1970) [Στέφανος Δημητρίου]
Στη μάχη της Κρήτης (1970) [Άντονι Φλέτσερ]
Ενας Γερμανός στα Καλάβρυτα (1970)
Εσχάτη προδοσία (1971) [Θανάσης]
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971)
Ελευθερία ή θάνατος (1972)
Τα χρόνια της οργής (1973)
Ο βάλτος (1973) [Δημήτρης Καρράς]
Παύλος Μελάς (1974)
Ο αδέξιος εραστής (1985) [Βασίλης]
Το χρέος του μπάτσου (1989) [αστυνομικός]
Και δειλός και τολμηρός (1989) [αστυνόμος]
Ψυχή Βαθιά (2009) [ασυρματιστής]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...