Take a fresh look at your lifestyle.

Στρατηγού Αλέκα

0 603

Η Αλέκα Στρατηγού γεννήθηκε το 1926 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Αδέρφια της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Στέφανος Στρατηγός, Στέλλα Στρατηγού και Ρένα Στρατηγού.

[sc:3]

Έπαιξε στο θέατρο αλλά και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, με τη χαρακτηριστική φωνή της και έπαιζε συνήθως ρόλους υπηρέτριας.

Ήταν σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη.

Πέθανε την 1η Ιανουαρίου 1989 και κηδεύτηκε στο Περιστέρι Αττικής με παρουσία πολύ κόσμου και καλλιτεχνών.

Αναμεσά τους ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

 

Φιλμογραφία

  • Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982) [Βίκυ]
  • Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Ευτέρπη]
  • Μάρα η τσιγγάνα (1971)
  • Μια Νταντά και Τέζα όλοι (1971)
  • Κάτω οι άντρες (1971)
  • Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Βαγγελιώ]
  • Η περιπτερού (1970)
  • Η Σκλάβα (1970)
  • Ενας Κίτσος στα Μπουζούκια (1970) [Καίτη]
  • Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
  • Η Σμυρνιά (1969)
  • Γοργοπόταμος (1968) [Στέλλα]
  • Η Θυρωρίνα (1968)
  • Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
  • Ουδείς Αναμάρτητος (1967)
  • Πράκτωρ Κίτσος Καλεί Γαστούνη (1967) [Θέκλα Περδίκη]
  • Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) [Γαρουφαλιά]
  • Ρημαγμένο Σπίτι (1965)
  • Το Ρομάντζο μιας Καμαριέρας (1965)
  • Φτωχός εκατομμυριούχος (1965) [Ζωή]
  • Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα (1964)
  • Ένας ζόρικος δεκανέας (1964)
  • Νυχτοπερπατήματα (1964)
  • Η Γέφυρα της Ευτυχίας (1964) [Φλώρα]
  • Οι προικοθήρες (1964) [Τασία]
  • Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963) [Ελπινίκη Κατσιποδίου]
  • Τα Παιδιά της Μανταλένας (1963)
  • Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Τασία]
  • Πρέπει να Ζήσης Τίμια (1962)
  • Ο Γερο-Δήμος (1962)
  • Φλογέρα και Αίμα (1961)
  • Χωρίς Μητέρα (1961) [Δώρα]
  • Αγαπούλα μου (1960)
  • Ερωτικά παιχνίδια (1960) [Πιπίτσα]
  • Η κυρία δήμαρχος (1960) [Μαίρη]
  • Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Ελένη Σαλίγκαρου]
  • Μετά την Αμαρτία (1960)
  • Ο Θύμιος τα`χει 400 (1960)
  • Το Νησί της Αγάπης (1960)
  • Τσακιτζής (1960)
  • Δουλειές με φούντες (1959) [Πόπη]
  • Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
  • Ένας βλάκας και μισός (1959) [Ανθή]
  • Ερωτικά Σκάνδαλα (1959)
  • Κρυστάλλω (1959)
  • Η μουσίτσα (1959) [Αύρα]
  • Ο θείος από τον Καναδά (1959) [Ζωίτσα]
  • Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Μπούκουρα]
  • Το Αγοροκόριτσο (1959)
  • Οι δοσατζήδες (1959) [Σοφία]
  • Διακοπές στην Αίγινα (1958) [Ελένη]
  • Μακρυά απ’ τον κόσμο (1958)
  • Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [Ρόζα]
  • Το κορίτσι της αμαρτίας (1958) [Λόλα]
  • Το τρελλοκόριτσο (1958)
  • Τσαρούχι Πιστόλι Παπιγιόν (1957)
  • Τσιγγάνικο Αίμα (1956)
  • Εκείνες που δεν Πρέπει ν`Αγαπούν (1951)

Σειρές που έχει παίξει

  • Εικοσιτετράωρο ενός παλιατζή 1972 ΕΙΡΤ
  • Λούνα-Παρκ 1974 ΕΡΤ
  • Το περίπτερο 1971 ΥΕΝΕΔ
[sc:4]
Σχόλια
Loading...