Take a fresh look at your lifestyle.

Πάνου Καίτη

0 272

Η Καίτη Πάνου ήταν μία από τις αγαπημένες ελληνίδες ενζενί ηθοποιούς και η πρώτη πρωταγωνίστρια του ελληνικού ομιλούντος κινηματογράφου στα χρόνια του ΄40. Έχει χαρακτηριστεί ως η «Μεγάλη κυρία της υποκριτικής».

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!
Γεννήθηκε στον Πύργο της Βουλγαρίας, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Ηθοποιών Κινηματογράφου του Γ. Θεοδοσιάδη, ενώ με τις εμφανίσεις της από πολύ μικρή στο παιδικό θέατρο, είχε χαρακτηριστεί ως “παιδί-θαύμα”.

Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη 058

Το 1943, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έκανε την εμφάνισή της στην ταινία της Φίνος «Η Φωνή Της Καρδιάς», πλάι στον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Μέχρι το 1954 έπαιξε σε άλλες πέντε ταινίες εκ των οποίων οι δύο ήταν της Φίνος Φιλμ.

Τη συγκεκριμένη χρονιά παντρεύτηκε και έπαψε να εργάζεται για έξι χρόνια. Επανήλθε, ωστόσο, δριμύτερη το 1960, παίζοντας και πάλι δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στην ταινία «Ένας Δον Ζουάν Για Κλάματα», αρχίζοντας μία νέα επιτυχημένη καριέρα.

Ακολούθησαν άλλες τριάντα περίπου ταινίες –οι τρεις της Φίνος Φιλμ-, στις οποίες αναδείχθηκε το πηγαίο ταλέντο της, κυρίως σε ρόλους κομψής μεγαλοαστής ντάμας. Θεωρήθηκε ιδανική παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα στις εννέα ταινίες που παίξανε μαζί.

e36a512fe5b90101a88ae780e05256f8_XL
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το θίασο του Μίμη Φωτόπουλου και ακολούθησαν αξιόλογες συνεργασίες με πολλούς θιάσους δημοφιλών πρωταγωνιστών. Συμμετείχε επίσης, με σημαντικούς ρόλους, σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Το 1971 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά του Θύμιου Καρακατσάνη «Γραφείο Συνοικεσίων», που προβλήθηκε από το ΕΙΡΤ.

Συνέχισε με σημαντικούς ρόλους, σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

Η Καίτη Πάνου πέθανε από ανακοπή καρδίας στις 17 Μαΐου 2008, στην Αθήνα, σε ηλικία 81 ετών.

Η κηδεία της έγινε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 20 Μαΐου.

 

Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος
1943 Η φωνή της καρδιάς
1945 Η βίλλα με τα νούφαρα
1948 Άννα ΡοδίτηΕκατό χιλιάδες λίρες
1951 Το παιδί μου πρέπει να ζήσει
1956 Ο δρόμος με τις ακακίες
1960 Ένας Δον Ζουάν για κλάματα
1962 Η κυρία του κυρίουΟ Δήμος από τα Τρίκαλα
1963 Τρελοί πολυτελείαςΧτυποκάρδια στο θρανίο

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

1965 Ο μεγάλος όρκοςΚλαίω και σ’αναζητώ
1967 Άδικη κατάρα
1968 Ο τρελός τα ΄χει 400Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο
1969 Ο μπλοφατζήςΚακός, ψυχρός κι ανάποδος
1971 Ο φαφλατάςΟ τρελοπενηντάρης
1972 Συμμορία εραστώνΟ άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη

Βιντεοταινίες

Έτος Τίτλος
1987 Η βασίλισσα της ρέγγαςΔεν κρατιέμαι, δεν κρατιέμαι

Τηλεοπτικό θέατρο

Έτος Τίτλος Κανάλι
1973 Τρέλα με λοφίοΟ καλός μας ο παππούς ΕΙΡΤΕΙΡΤ
1998 Επικίνδυνες σχέσεις ΑΝΤ1

Ελεύθερο θέατρο

Έτος Τίτλος
1965 Χωριστά τραπέζια
1967 Ήταν ένας playboy
1971 Βασίλισσα Αμαλία
1972 Η θεατρίναΕρωτιάρης αλά ελληνικά
1973 Ωραία μου κυρίαΕυτυχώς τρελάθηκα

Τηλεοπτικές σειρές

Έτος Τίτλος Κανάλι
1971 Γραφείο συνοικεσίων ΕΙΡΤ
1972 Το κορίτσι της Κυριακής ΕΙΡΤ
1973 Από την άλλη όχθη ΕΙΡΤ
1975 Ο βασιλιάς και το άγαλμα ΥΕΝΕΔ
1976 Το ταξίδιΗ δικαιοσύνη μίλησε ΥΕΝΕΔΕΡΤ
1977 ΥποψίεςΑθάνατες ιστορίες αγάπης ΕΡΤΥΕΝΕΔ
1978 Λεμονοδάσος ΕΡΤ
1983 Το δίχτυΑρχαία σκουριά ΕΡΤ2ΕΡΤ2
1986 Το δίλημμα ΕΡΤ2
1988 Ποιος σκότωσε τον Άβελ ΕΡΤ2
1992 Γυναίκες MEGA
1993 Οι μεν και οι δενΜάνα είναι μόνο μια ΑΝΤ1MEGA
1994 Ο Πέτρος και τα κορίτσια του MEGA
1996 Cheek to Cheek ΑΝΤ1
1997 Τα παιδιά του ΖεβεδαίουΤα χρώματα της αγάπης ΑΝΤ1ΑΝΤ1
1998 Για σένα MEGA

Εκπομπές

Έτος Τίτλος Κανάλι
2001 Σαν παλιό σινεμά ΕΤ1

Τηλεπαιχνίδια

Έτος Τίτλος Κανάλι
1980 Τα τετράγωνα των αστέρων ΕΡΤ

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...