Take a fresh look at your lifestyle.

Μπριόλας Ερρίκος

0 364

O Ερρίκος Μπριόλας (18 Οκτωβρίου 1934 – …) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε και στο θέατρο όπου παίζει έως σήμερα.

Για περισσότερα νέα, Βιογραφίες, Παρασκήνια, Βίντεο και Παιχνίδια, επισκεφτείτε το νέο μας site greekoldcinema.gr/

Φιλμογραφία

  • Ένοχος (1989) ….. Δεληγιάννης
  • Ένας πιλότος για πέταμα (1987) …. Πέτρος Αντωνίου
  • Ο στόχος (1983)
  • Κολασμένη φύση (1972) ….. Αλέξης
  • Η κραυγή της αλήθειας (1971)
  • Μια γυναίκα φεύγει (1971) …..Δημήτρης
  • Οι μαυρολύκοι του βουνού και του κάμπου (1071) ….. Δήμος
  • Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970) ….. Πάυλος Δημητρίου
  • Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) ….. Αλέκος
  • Σταυραετοί στα μετέωρα (1970) ….. Αλέκος
  • Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) ….. λοχαγός Γερασίμου
  • Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
  • Επίσημη αγαπημένη (1969) ….. Στάθης Βέργος
  • Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969) ….. Ανδρέας
  • Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
  • Η λυγερή (1968) ….. Ανδρέας
  • Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
  • Λάουρα (1968)
  • Μεγάλες αγάπες (1968) ….. Αλέκος Βανλής
  • Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968) …… Νίκος
  • Ωραία αιγιώτισσα (1968) …… Βασίλης
  • Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)….. Αλέξανδρος
  • Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)
  • Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) ….. Ντίνος Απέργης
  • Νόμος της ζωής (1967)
  • Πειραιάς ώρα 7.30 (1967) ….. Λευτέρης
  • Ουδείς αναμάρτητος (1967) ….. Πέτρος
  • Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
  • Πλήγωσες την αγάπη μου (1966) ….. Στέλιος
  • Μαζί σου για πάντα (1966) …… Αλέξης Φιλίππου
  • Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966) ….. Μπάμπης
  • Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) ….. Αλέκος Βελλής
  • Βάνα (1965) ….. Πέτρος
  • Το λάθος (1965) ….. Αλέξης
  • Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965) ….. Ανδρέας Χατζηπροβατάς
  • Η πρώτη αγάπη (1964)
  • Κάθε λιμάνι και καημός (1964) ….. Γρηγόρης
  • Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
  • Στη σκιά της άλλης (1964)
  • Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) ….. Σπύρος Κοντοβασίλης
  • Αμαρτωλά χέρια (1963) ….. Κώστας Αργυράκης
  • Το μεγάλο μυστικό – Η αποκάλυψη μιας μάνας ….. Ρένος Ραζής / Φίλιππος Ραζής
  • Ανήσυχα νιάτα (1963) …. Κώστας
  • Ίλιγγος (1963)
  • Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) …. Ένας πελάτης σε φαρμακείο
  • Λαφίνα (1962) …… Γιώργος Μπούρνοβας
  • Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) ….. Μίλτος
  • Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) ….. Ιάσων
  • Διαβόλου κάλτσα (1961) ….. Τώνης Χαντάς, σχεδιαστής ρούχων

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...