Take a fresh look at your lifestyle.

Μαλλιαγρός Άρης

1,665

Γεννήθηκε στην Κεφαλληνία το 1895.

[sc:3]

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βασιλικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1914 και στον κινηματογράφο το 1917 στην ταινία Ο ανήφορος του Γολγοθά.

Ηθοποιός της σκηνής είχε ένα πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων στο ενεργητικό του κι έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό Φοίνικος. Συνήθιζε να εμφανίζεται σε δεύτερους ρόλους, κυρίως σε παραγωγές της Φίνος Φιλμ.

Μερικοί από τους πλέον χαρακτηριστικούς του ρόλους, είναι μεταξύ άλλων: Τρίτη και 13 (1963), Η Βίλλα των Οργίων (1964), Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965), Ο Ουρανοκατέβατος (1965), Η Γυναίκα Μου Τρελλάθηκε (1966), Διπλοπενιές (1966), Ξυπόλητος Πρίγκηψ (1966), Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια (1967) κ.α.

[sc:5]

Φιλμογραφία :
1960ΟΙ  ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ,
1961 ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ (ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ)
1961 ΕΝΩ ΣΦΥΡΙΖΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ
1962 Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
1962ΟΙ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΥΛΟ, ΟΙ (ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, )
1962 ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑ
1963 ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13
1964 Η ΒΙΛΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ
1964 Ο ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ
1965 ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ
1965 ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
1965Ο ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ,
1966 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
1966Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ,
1966 ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ
1966 ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΠΡΙΓΚΙΨ
1966 ΝΤΑΜΑ ΣΠΑΘΙ
1966Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ,
1967 ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ
1967 ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ
1967Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΨΕΥΤΡΑ,
1968 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
1971 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ
1972Η ΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΦ-ΣΑΪΝΤ

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

[sc:4]

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More