Take a fresh look at your lifestyle.

Λινάρδου Νίκη

0 1,670

Η Νίκη Λινάρδου (γνωστή και ως Μπέμπη Κούλα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο με το οποίο εμφανιζόταν μέχρι το 1962), υπήρξε Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1939 και υπήρξε δεύτερη σύζυγος του συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Αλέκου Σακελλάριου. Μετά τον γάμο της ασχολήθηκε με την παραγωγή τηλεοπτικών σόου στην κρατική τηλεόραση ως Νίκη Σακελλάριου.

Ως τηλεοπτική παραγωγός υπέγραψε τη δεκαετία του ’70 τις μουσικοχορευτικές εκπομπές “Τραγουδώντας, γελώντας, χορεύοντας”, “Απ’ τον παππού στον εγγονό”, το 1989 το τηλεπαιχνίδι “Τόμπολα γνώσεων” με παρουσιαστές τον Δημήτρη Πιατά και την Κατιάνα Μπαλανίκα, το διάστημα μεταξύ 1990-1992 την εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΤ2 “Η επιθεώρηση του χθες και του σήμερα'”, ενώ το 1999 την παιδική τηλεοπτική σειρά της ΕΤ1 “Ο Επ και η παρέα του”.

Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον τηλεσκηνοθέτη Θάνο Χρυσοβέργη.

Απεβίωσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, σε ηλικία 73 ετών, από την επάρατη ασθένεια εντός 20 ημερών από την εμφάνισή της.

Φιλμογραφία   

  • 1955 – Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (τσιγγάνα)
  • 1956 – Η καφετζού (Μαρικάκι)
  • 1957 – Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο (τσιγγάνα)
  • 1957 – Της νύχτας τα καμώματα (Κατίνα)
  • 1958 – Η κυρά μας η μαμή (Βούλα)
  • 1958 – Μια ζωή την έχουμε (υπάλληλος κοσμηματοπωλείου)
  • 1959 – Ο Ηλίας του 16ου (Έλλη)
  • 1959 – Ο θησαυρός του μακαρίτη (Αγγέλα)
  • 1959 – Ο Θύμιος τα ‘κανε θάλασσα (Μαίρη Μωράλη)
  • 1959 – Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο (Ξανθοπούλου)
  • 1959 – Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (Τούλα – Αικατερίνη Λουλουτζή)
  • 1960 – Τα κίτρινα γάντια (Αννούλα)
  • 1960 – Το αγόρι π’ αγαπώ (Λιάνα)
  • 1961 – Ο καλός μας άγγελος (Λίνα)
  • 1961 – Χαμένα όνειρα (Φωφώ)
  • 1962 – Όταν λείπει η γάτα (Έλλη)
  • 1963 – Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (Μαρία)
  • 1963 – Το τεμπελόσκυλο (Ρένα)
  • 1963 – Το τυχερό παντελόνι (Μαρίκα Αηδονοπούλου)
  • 1964 – Θα σε κάνω βασίλισσα (Ελένη Τσιλιβίκη)
  • 1964 – Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (Μαρίνα Δελαπόρτα)
  • 1965 – Υπάρχει και φιλότιμο (Αλίκη Μαυρογιαλούρου)
  • 1966 – Η αδελφή μου θέλει ξύλο (Μαριάννα Ντόκου)
  • 1966 – Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (Πολυξένη Γεωργιάδου – Δρογκά)
  • 1966 – Φίφης ο ακτύπητος
  • 1967 – Καλώς ήλθε το δολάριο (Λίζα – Ελένη)
  • 1968 – Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο (Φωφώ)

Photo Gallery

linardoy l Image 39607_2 39607_1 linardoy-1 Linardou_Niki_P_76cc9bf59e1b2777d4299334a5d93c8b_T

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...