Take a fresh look at your lifestyle.

Κατσαδράμης Θόδωρος

0 3,882

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε το 1929 στη Δόξα Αρκαδίας) είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και σεναριογράφος.

[sc:3]

Έλαβε μέρος σε δεκάδες παραστάσεις και έργα του σινεμά, αλλά ευρύτερα γνωστός έγινε από τη συμμετοχή του ως πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά “Ο Ταξιτζής”, που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Εκπαιδεύθηκε στην υποκριτική από τη Δραματική Σχολή του “Θεάτρου Τέχνης” του Καρόλου Κουν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954. Μέλος του Σ.Ε.Η., παντρεύτηκε δυο φορές.

Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγγέλικα Καπελλάρη και δεύτερη η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα,με την οποία απέκτησαν έναν γιο αλλά χώρισαν το 1992.

[sc:5]

Φιλμογραφία
Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)
Αγώνας Χωρίς Τέλος (1979)
Κραυγές στον Ανεμο (1979)
Επικίνδυνη νύχτα (1974)
Το Σφάλμα (1974) [Γιαννόπουλος]
Γυναικοκρατία (1973) [Φώντας Χαϊδεμένος]
Μπουμ Ταραταζούμ (1972)
Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) [Χαρίτος]
Καταναλωτική Κοινωνία (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Οι Τελευταίοι του Ρούπελ (1971)
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Γιώργης]
Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Θανάσης]
Κρίμα… το μπόι σου (1970)
Να`τανε το 13, να `πεφτε σ`εμάς (1970)
Ο ακτύπητος κτυπήθηκε (1970) [“Γρυλλάκιας”]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [φυλακισμένος]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Θανάσης]
Η Οργή του Αδικημένου (1969)
Ο Θαυματοποιός (1969)
Πληγωμένα νιάτα (1969)
Ξύπνα κορόιδο… (1969) [Λευτέρης Τζουμαράς]
Η Εκπομπη (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Μιχάλης Γούναρης]
Το κανονι και τ` αηδονι (1968)
Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [Χρήστος Τσιμπιρλής]
Τρούμπα 67 (1967) [Μιχάλης]
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [δικαστικός κλητήρας]
Ο φόβος (1966)
Η σωφερίνα (1964) [Σπύρος]
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Μπάμπης]
Αγάπη και θύελλα (1961) [υπολοχαγός]
Επικίνδυνη νύχτα (1955)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

[sc:4]
Σχόλια
Loading...