Take a fresh look at your lifestyle.

Ιωαννίδης Γιάννης

0 116

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1892.
Εμφανίστηκε γύρω στο 1912 και διακρίθηκε σε «πρόζα» και μουσικό θέατρο.
Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1917. Στενός φίλος του Σπ. Πατρίκιου συνεργάστηκε συχνά με τους μουσικούς θιάσους του.
Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στην οπερέτα «Να τα πάρεις τα κορίτσια» με την «Καλλιτεχνική Ένωση» των Μ. Φιλιππίδη, Β. Αυλωνίτη, Ο. Μακρή (Θέατρο «Λυρικόν»).
Έγραψε το σενάριο σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Πέθανε το 1967.

Φιλμογραφία

Κοινωνία, ώρα μηδέν (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
Το δόλωμα (1964) [τραγουδιστής]
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962)
Λαός και Κολωνάκι (1959) [Γιώργος Ραγάκος]
Μια ζωή την έχουμε! (1958) [τμηματάρχης τράπεζας]
Ο Κόμης… Χατζηχρήστος (1958)
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Μπιλ]
Το αμαξάκι (1957) [Γιάννης]
Οι τρακαδόροι της Αθήνας (1956)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Οι παπατζήδες (1954)
Νύχτες της Αθήνας (1954)[Παύλος (Παυλάκης) Μπαρούτης]
Το σωφεράκι (1953) [Νέστωρ]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Έλα στο θείο… (1950) [Χαρίλαος Ντούκουρας]
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)
Χαμένοι άγγελοι 91948)
Μαρίνα (1947)[καπετάν Μηνάς]
Αρραβών μετ`εμποδίων (1938)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...