Take a fresh look at your lifestyle.

Ζάρπα Ζωζώ

1,472

Η Ζωγώ Ζάρπα γεννήθηκε το 1939.Υπήρξε ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, ελληνικές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές με τελευταία αυτή του ΑΝΤ1, Δόκτωρ Ρούλης, με τον Χάρη Ρώμα.

[sc:3]
Αξέχαστη για τους ρόλους της θα μείνει από τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές «Κίτρινος φάκελος» και «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», μέσα από τις οποίες έγινε και ευρέως γνωστή.
Το 1981, μαζί με τους Νίκο Βασταρδή, Έντα Δημοπούλου και Γιάννη Νεγρεπόντη ίδρυσαν το θέατρο «Θεμέλιο» και 11 χρόνια μετά το «Θεμέλιο» ίδρυσε την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης.
Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία.
Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012, η Ζωζώ Ζάρπα έφυγε από τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Φιλμογραφία

Έμπαινε Μανωλιό (1970)
Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα (1972)[Γκιζέλα]ΩΣ ΖΙΖΗ ΖΑΡΠΑ
Ιωάννης ο βίαιος (1973) [Κωνσταντίνα Σταυριανού]
Ο ροζ γάτος (1985) [Ελπινίκη Μαντούβαλου]
Η φωτογραφία (1986) [Σούλα Αποστόλου]
Ο κλοιός (1987) [(υστερική)]
Το πέρασμα (1989) [(γιαγιά)]
Δυο ήλιοι στον ουρανό   (1991)
Τράνζιτο (1995)
Τρεις εποχές (1996)
Ο Παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση (2001)

[sc:6]
[sc:4]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More