Take a fresh look at your lifestyle.

Θεοφίλου Ελένη

0 943

Ελένη Θεοφίλου

Η Ελένη Θεοφίλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70 από το ρόλο της «δασκάλας» στην τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός» (1974-1981).
Η Ελένη Θεοφιλοπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 (άλλη πηγή αναφέρει το 1934) και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες («Γκαρσονιέρα για δέκα», «Ο σεξοκυνηγός», «Η τύχη μου τρελάθηκε», «Οι βάσεις και η Βασούλα» κ.ά.) και τηλεοπτικές σειρές («Ανθρωπάκος», «Λέσχη μυστηρίου», «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» κ.ά.). Στο θέατρο διακρίθηκε στην κωμωδία και συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον σπουδαίο κωμικό Ντίνο Ηλιόπουλο.
Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή από το ρόλο της «δασκάλας» στη θρυλική ελληνική σειρά «Μεθοριακός σταθμός», που παιζόταν από το 1974 έως το 1981 στην ΥΕΝΕΔ και στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Βάσο Αδριανό. Μάλιστα ήταν τόσο δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70, ώστε είχε γίνει μέχρι και ηρωίδα των φωτορομάντζων της εποχής.
Η Ελένη Θεοφίλου έπασχε από γεροντική άνοια τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» της Αθήνας στις 5 Φεβρουαρίου 2015.

Διαβάστε επίσης: Περικλής Χριστοφορίδης: Το Ρεκόρ Και Η Συμπάθεια Του Φίνου

Φιλμογραφία

Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Φανή]
Ο σεξοκυνηγός (1981) [Τζένη Τρύπα]
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [Δέσπω]
Εσμέ, η Τουρκοπούλα (1974) [Εσμέ]
Παύλος Μελάς (1974)
Αιχμάλωτοι της ηδονής (1972)
Κατηγορώ τη ζωή (1972) [Χριστίνα]
Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)
Μάρα η τσιγγάνα (1971)
Δώστε τα χέρια (1971)
Μια γυναίκα φεύγει (1971) [Χριστίνα]
Σέργιος και Άννα (1971) [Άννα]
Η τύχη μου τρελάθηκε… (1970) [Μαρίνα Καρατασάκου]
Κιέριον (1968)
Ανοιχτή επιστολή (1968) [Μαρία]
Ο μεγάλος διχασμός (1968) [Άννα]
Αχ!.. και νά΄μουν άντρας (1966)
Ένας ντελικανής (1963) [δημαρχοπούλα

www.ellinikoskinimatografos.gr

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...