Take a fresh look at your lifestyle.

Γραμμένος Θάνος

0 614
Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Ο Θάνος Γραμμένος γεννήθηκε 1927 στο Αγρίνιο και σπούδασε στις δραματικές σχολές Σωκράτη Καραντινού και Εθνικού Θεάτρου.

Συνιδρυτής του συνεταιρικού θιάσου του Σ.Ε.Η. Άρμα Θεάτρου.

Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στον κινηματογράφο και το 1968 σκηνοθέτησε περιστασιακά στο θέατρο.

Δημοσιογράφησε στο λογοτεχνικό περιοδικό Eπιθεώρηση Τέχνης, όπου έγραψε κριτική θεάτρου και κινηματογράφου.

Το 1974 ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία Θυμάρι.

Φιλμογραφία

45m² (2010)
Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)
Το πέρασμα (2006)
Ο τελευταίος Ταμπάκος (2001)
Το καναρινί ποδήλατο (1999) [Σιούτης]
Μιρουπάφσιμ (1997)
Βαλκανιζατέρ (1996)
Προς την ελευθερία (1996)
Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995)
Παράθυρο στη δύση (1994) [μπαρμπα-Κόλας (Νικόλας)]
Ο δραπέτης (1991)
Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου (1991)
Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης (1991)
Ο Παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι (1987)
Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987)
Ανταύγειες πάθους (1987)
Παράξενη συνάντηση (1986) [Γεράσιμος]
Εν πλω (1985) [Μαρίνος]
Πέτρινα χρόνια (1985)[πολιτικός κρατούμενος]
Προσοχή, κίνδυνος! (1983)
Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί (1981)
Μεγαλεξανδρος (1980)
Η καγκελόπορτα (1978)
Υπόθεση Πολκ (1978)
Οι κυνηγοί (1977)
Ο θίασος (1975)
Ψυχή και σάρκα (1974)
Μοντέλο (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Με φόβο και πάθος (1972)
Μέρες του `36 (1972) [αδελφός του κατάδικου]
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971)
Αναπαράσταση (1970) [Γιώργης]
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969)
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)
Το… θύμα (1969)
Ο παλληκαράς (1961)
Είμαι αθώος (1960)
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957)


Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

 

Σχόλια
Loading...