Take a fresh look at your lifestyle.

Γεωργούλη Αλίκη

0 1,595
Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Η ηθοποιός Αλίκη Γεωργούλη γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1931 και πέθανε από καρκίνο στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου 1995.

Έπαιξε στο σινεμά δίπλα στον Αλέκο Αλεξανδράκη (σύζυγός της από το 1956 έως το 1965) κ.ά.

Μέχρι λίγο καιρό πριν πεθάνει, έπαιζε στο θέατρο «Αποθήκη» στου Ψυρή.

Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Γιος της είναι ο φωτογράφος Γιώργος Καλφαμανώλης..

Φιλμογραφία
Κάποιος που να ζει (1990)
Τοπίο στην ομίχλη (1988)
Ρόζα (1982) [η πασιονάρια]
Μελόδραμα (1980)
Οι κυνηγοί (1977) [η γυναίκα του εκδότη]
Ο θίασος (1975) [μητέρα Ηλέκτρας]
Σατανικές ερωμένες (1974) [Ρέα]
Θρίαμβος (1962) [Νταίζη Ευφραίμογλου]
Συνοικία το “όνειρο” (1961) [Στεφανία (Έφη)]
Έγκλημα στα παρασκήνια (1960) [Μαίρη Λαμπρινού]
Είμαι αθώος (1960)
Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Τασία Μπέρμπερη του Παντελή]
Το αγοροκόριτσο (1959) [Τζένη]
Το νησί των γενναίων (1959) [Μαρία]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Εύα (1953) [Άννα]

 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...