Take a fresh look at your lifestyle.

Γαρμπή Τζόλυ

0 277

Η Τζόλυ Γαρμπή ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Ήταν για 60 χρόνια σύζυγος του επίσης ηθοποιού Θόδωρου Μορίδη.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ από Κεφαλονίτες γονείς, το 1912 και πέθανε στις 9 Δεκεμβρίου του 2002. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή στα ΜΜΕ μετά από 10 μέρες και πέθανε ξεχασμένη.

Κηδεύτηκε στον Μαραθώνα. Με τον Μορίδη δεν άφησαν απογόνους και τα τελευταία χρόνια ζούσαν απομονωμένοι από τα φώτα της δημοσιότητας στο εξοχικό τους στο Μάτι της Αττικής.

Και οι δύο πέθαναν σε γηροκομείο λησμονημένοι. Ο Θόδωρος Μορίδης πέθανε έναν χρόνο μετά, στις 22 Δεκεμβρίου 2003, σε ηλικία 100 ετών.

Για περισσότερα νέα, Βιογραφίες, Παρασκήνια, Βίντεο και Παιχνίδια, επισκεφτείτε το νέο μας site greekoldcinema.gr/

Επιλεκτική φιλμογραφία   

  • “Κοινωνική σαπίλα” (1932)
  • “Θανασάκης ο πολιτευόμενος” (1954) …. Κατίνα Καπλάνη
  • “Ο Φανούρης και το σόι του” (1957) …. Δήμητρα Σκαρβέτσου
  • “Μια ζωή την έχουμε” (1958)
  • “Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα” (1958) … Μακρυγιάννη
  • “Να πεθερός να μάλαμα” (1959) …. Λουκία Δελλή
  • “Ο Γιάννος κι η Παγώνα” (1959)… Μάρω
  • “Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος” (1960)… Κατερίνα, υπηρέτρια
  • “Οικογένεια Παπαδοπούλου” (1960) …. Σωτηρία Παπαδοπούλου
  • “Το κλωτσοσκούφι” (1960) …. Ελένη, ξαδέλφη
  • “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες” (1960)…Παρασκευούλα, θεία
  • “Ο σκληρός άντρας” (1961)… Ανδρομάχη
  • “Η Λίζα και η άλλη” (1961) …. Κατερίνα, υπηρέτρια
  • “Ευτυχώς τρελάθηκα” (1961) …. Αντιγόνη Ζουμπούλη
  • “Χαμένα όνειρα” (1961) … Σταμάτα
  • “Οικογένεια Παπαδοπούλου” (1961) … Σωτηρία Παπαδοπούλου
  • “Μερικοί το προτιμούν κρύο” (1962) …. κ. Αγγέλου, μητέρα
  • “Ο ατσίδας” (1962) …. Αρετή Κουρούζου
  • “Το ταξίδι” (1962)
  • “Δέκα μέρες στο Παρίσι” (1962) …. μάνα Αλέκας και Λίνας
  • “Ο χρυσός κι ο τενεκές” (1962)… Ουρανία
  • “Αυτό το κάτι άλλο” (1963)… Τζούλια, θεία
  • “Χτυποκάρδια στο θρανίο” (1963) …. Τασία, υπηρέτρια
  • “Ένας βλάκας με πατέντα” (1963) …. Φανερωμένη
  • “Η σωφερίνα” (1964) …. Ευτέρπη Καραβαγγέλη, χήρα γυμνασιάρχου (απατεώνισσα)
  • “Ο παράς κι ο φουκαράς” (1964) … κυρία Δελακοβία
  • “Θύελλα σε μια παιδική καρδιά” (1964) … μητέρα
  • “Ο εξυπνάκιας” (1966) … Τασία Πανά
  • “Η Κλεοπάτρα κι ο Αντώνης” (1966) … Αμαλία
  • “Ευτυχώς τρελάθηκα” (1966) … Αντιγόνη Ζουμπούλη
  • “Καλώς ήλθε το δολάριο” (1967) …. κυρία Αγγελούτσου
  • “Για την καρδιά της ωραίας Ελένης” (1967) …. Βαρβάρα
  • “Η κοροϊδάρα” (1967) … Ουρανία Μπίρκα
  • “Η αρχόντισσα και ο αλήτης” (1968) …. Ανδρονίκη
  • “Η αγάπη μας” (1968) …. Χαρέκλεια
  • “Η νεράιδα και το παλικάρι” (1969) …. Δέσποινα
  • “Φτωχογειτονιά αγάπη μου” (1969) … Φωτεινή
  • “Ένας άνδρας μς συνείδηση” (1969) … Θεανώ
  • “Μια μάνα κατηγορείται” (1972)
  • “Η μεγάλη απόφαση” (1977)
  • “Η τελευταία πτήση” (1978)
  • “Αλαλούμ” (1982)

Βιντεοταινίες   

  • Η μικρομεσαία των μπάτσων σχολή (1987)
  • Ο τσιφούτης (1986)

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...