Take a fresh look at your lifestyle.

Βεντουράτος Ανδρέας

0 248

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας από τη Σμύρνη όπου γεννήθηκε το 1921.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραματική τέχνη στη σχολή του Κάρολου Κουν και στη Γαλλία.

Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ως εκφωνητής, συγγραφέας πολλών εκπομπών και ραδιοσκηνοθέτης.

Έγραψε ποιήματα που δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά και θεατρικά έργα που μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο όπως “Κωνσταντίνος Παλαιολόγος” και άλλα. Συμμετείχε σε εννέα κινηματογραφικές ταινίες.
Φιλμογραφία
Στη μάχη της Κρήτης (1970)
Ο τελευταίος των κομιτατζήδων (1970)
ΟΧΙ (1969)
Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των φτωχών (1969)
Η επιστροφή της Μήδειας (1968)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Μιας πεντάρας νειάτα (1967)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) [Παύλος]
Ο θείος από τον Καναδά (1959)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...