Take a fresh look at your lifestyle.

Βενιέρης Μάνος

0 506

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά το 1947. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές του Ωδείου Αθηνών και του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Τριάντα χρόνια στο χώρο του θεάτρου σαν συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Διδάσκει στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα για παιδιά που παίχτηκαν στο θέατρο και στο κρατικό ραδιόφωνο.

Βραβεύτηκε το 1983 στον Κρατικό Διαγωνισμό Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού, για το θεατρικό έργο “Σκέπασε Μάνα Σκέπασε”.

Το έργο έχει τυπωθεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Δωδώνη.

Ακόμη, βράβευση και έκδοση του θεατρικού Μονόπρακτου “Οι Παλιατσούρες”, από τις εκδόσεις Κάλβος, το 1970.

Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά, γράφοντας χρονογράφημα και εύθυμα διηγήματα.

Έγινε γνωστός και από τα θεατρικά παιδικά έργα που συμμετείχε και σκηνοθετούσε, ήταν ο Οδυσσέας από το πασίγνωστη παιδική σειρά Οδύσσεια του Διαστήματος, ήταν ο Τέρρυ (για κάποιο διάστημα πριν τον Παυλίδη) και βέβαια ήταν ο ανεπανάλτηπτος He-Man που για μας, τα (τότε) αγόρια της εποχής ήταν ο απόλυτος ήρωας.

Μοναδικός αφηγητής με καταπληκτική άρθρωση, δάνεισε την υπέροχη φωνή του σε δεκάδες ήρωες παιδικών σειρών και παραμυθιών (Ιστορίες της Βίβλου, Το μικρό σπίτι στο λιβάδι, Dragonball, Χελωνονιτζάκια) και ουσιαστικά θεωρείται ο… Πρύτανης των μεταγλωττίσεων στην Ελλάδα.

Σύζυγός του η Μαρία Μπονίκου.

Μένει μόνιμα στην Αίγινα.

Φιλμογραφία
Ο τελευταίος τίμιος Ρωμηός (1989) [αστυφύλακας]
Ραντεβού με το θάνατο (1989)
Ο τσαρλατάνος (1973)
Οι πολεμιστές της ειρήνης (1973) [Ελπιδάκης]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972)
Οι σατανάδες της νύχτας (1972)
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971)
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

 

Σχόλια
Loading...