Take a fresh look at your lifestyle.

Βανίτα Βίκυ

0 317

Η Βίκυ Βανίτα (Ηράκλειο Κρήτης 15 Μαΐου 1948 – Αθήνα 8 Μαρτίου 2007) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ενώ συμμετείχε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία χρόνια, όπως Το ρετιρέ, το 1990.

968full-vicky-vanita

Η πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1968 στην ταινία Θύελλα στο σπίτι των ανέμων και έπαιξε σε πολλές γνωστές ταινίες, όπως η ταινία Ρεμπέτικο ως το 1984.

Η τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση ήταν στην ταινία Εδώ είναι Βαλκάνια (1984). Τη δεκαετία του 1980 παρουσίασε τηλεοπτική εκπομπή με τον ταχυδακτυλουργό Μάικ Λαμάρ. Το 1990 υποδύθηκε την πλούσια και εκκεντρική αφεντικίνα της Κατερίνας Γιουλάκη στην κωμική τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη Το ρετιρέ.

Για περισσότερα νέα, Βιογραφίες, Παρασκήνια, Βίντεο και Παιχνίδια, επισκεφτείτε το νέο μας site greekoldcinema.gr/

Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία. Η μητέρα της τη βρήκε νεκρή στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο, στις 11 Μαρτίου του 2007 σε ηλικία 58 ετών. Ο θάνατός της προήλθε από χρόνια μάχη με τον καρκίνο (στον πνεύμονα). Σε όλη της τη ζωή υπήρξε ιδιαίτερα μοναχικός άνθρωπος.

Η ίδια για χρόνια έκρυβε από τον οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό της κύκλο το πρόβλημα υγείας της – και από την ίδια τη μητέρα της – και ισχυριζόταν ότι έπασχε από άσθμα.

Tzanetakos-Vanita

Φιλμογραφία  

  • Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)
  • Θυμήσου αγάπη μου (1969)
  • Οι τέσσερις άσσοι (1970) ….. Νέλλη Γέμελου
  • Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970) …. Μαρία, μέλος του συγκροτήματος
  • Έμπαινε Mανωλιό (1970) …. Πόπη, κόρη του καπετάν Νικόλα
  • Ένας τρελλός γλεντζές (1970) …. Θάλεια Κορτέση
  • Ο τρελοπενηντάρης (1971)… Τζούλια Τεπενδρή
  • Ο Μανωλιός ξανακτυπά (1971) …. Χριστίνα
  • Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971) …. Μαρίνα, λαθρεπιβάτης
  • Πίσω μου σ’ έχω, σατανά (1971)… Ντίνα
  • Ναι μεν αλλά… (1972)
  • Αν ήμουν πλούσιος (1972) …. Mήτση
  • Παραγγελιά (1980)
  • Ρεμπέτικο (1983)… Ρόζα
  • Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)… Νανά
  • Εδώ είναι Βαλκάνια (1984) …. δημοσιογράφος (και παραγωγός της ταινίας)

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...