Take a fresh look at your lifestyle.

Αλατζάς Μπάμπης

590

Μπάμπης Αλατζάς

Ο Μπάμπης Αλατζάς  ήταν Έλληνας ηθοποιός, γνωστός από τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές.
Γεννήθηκε το 1949 στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και μέχρι το 1991 ασχολήθηκε ανελλιπώς με το θέατρο.
Ξεκίνησε την καριέρα του με σκηνοθέτη τον Γιώργο Χριστοδουλάκη, ανιψιό του Αλέξη Μινωτή, που μόλις είχε επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μαζί με άλλους ηθοποιούς, που είχαν επιστρέψει επίσης από τις ΗΠΑ, ανέβασαν στην Κρήτη τον «Ερωτόκριτο», ενώ στη συνέχεια δούλεψε με τον Μάνο Κατράκη και με τη θεατρική ομάδα «Το Θέατρο του Πειραιά», μέλος της οποίας παρέμεινε έως το 1991.
Το 1979 ξεκίνησε και η καριέρα του στην τηλεόραση, με πρώτο μεγάλο ρόλο την εμφάνισή του στον «Συμβολαιογράφο» της ΕΡΤ-1. Έκτοτε συμμετείχε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, τόσο της δημόσιας, όσο και της ιδιωτικής τηλεόρασης, αναπτύσσοντας συνεργασίες με σκηνοθέτες, όπως ο Μανούσος Μανουσάκης και ο Στράτος Μαρκίδης.
Ο Μπάμπης Αλατζάς πέθανε στη Μυτιλήνη στις 16 Νοεμβρίου 2014, καταβεβλημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 65 ετών.
Τα τελευταία δύο χρόνια είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του για να βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Φιλμογραφία

Λεσβιακός Αύγουστος (1974)
Παράσταση για ένα ρόλο (1978)
Ο κήπος του Θεού (1994)
Ο έτσι (2006)
I love Καρδίτσα    (2010)
Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)
Λάρισα εμπιστευτικό (2012)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...